Risto Isomäki: Sarasvatin hiekkaa

Mitä tapahtui Atlantikselle? Mistä on kyse eri puolilla maailmaa tunnetuissa vedenpaisumuskertomuksissa? Lähitulevaisuuteen sijoittuvassa tieteisromaanissa Sarasvatin hiekkaa nämä arvoitukset ratkeavat samalla kun muutama tiedemies juoksee kilpaa ilmastokatastrofia vastaan ja muu ihmiskunta jatkaa touhuaan autuaan tietämättömänä.

sarasvatin hiekkaaKirjoitustyyli antaa Risto Isomäestä kuvan diplomi-insinöörinä tai muuna kovana luonnontieteilijänä, niin teknisen tuntuista hänen proosansa on. En löydä tietoa hänen koulutushistoriastaan, mutta tiedetoimittajana hän on takuulla perehtynyt luonnontieteisiin. Sarasvatin hiekkaa ei loista kaunokirjallisilla ansioillaan, vaikka siinä yksi ihan toimiva rakkaustarina onkin juonta piristämässä sekä mielikuvitusta stimuloiva, elävästi kuvailtu seikkailu suuressa jääluolassa. Henkilöhahmot eivät tunnu kovin persoonallisilta vaan heillä tuntuu olevan yhteinen huumorintaju ja yhteiset arvot. Heidän ajattelunsa korkealentoisuus tuntuu epäuskottavalta. Juoni edistyy välillä pikajunan vauhtia, mikä selittää romaanin mukavan tiiviin koon.

Puolivälistä eteenpäin romaanin juoni tempaisee mukaansa. Kirjailijan asiantuntemus ja juonen muodostavat kiehtovat faktapohjaiset ideat, joissa kirjailija on elementissään, ovat verraton vahvuus. Miten kirja voikin samalla opettaa, sivistää ja viihdyttää!


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: