Pahalle ihmiselle tapahtuvia pahoja asioita

Ennen ehkä tunsit itsesi liian etuoikeutetuksi, koska lääkärin ammatissasi lounastauot ovat palkallista työaikaa. Siis ennen kuin huomasit, että pysyäksesi aikataulussa joudut joka toinen päivä luopumaan lounastauostasi ja joka toinen päivä typistämään sen kymmeneen minuuttiin.Kuva: Teme

Tänään on yksi niistä lounaattomista päivistäsi. Vaikka jätät lounaan väliin, iltapäivän potilaat pääsevät silti vastaanotollesi jopa tuntia myöhemmin kuin heidän nimellinen ajanvarauksensa oli (kyseessä on toki päivystysvastaanotto, joten ei se niin tarkkaa ole). Mihin hittoon se aika hupenee?

Tekemäsi kokeneen kollegan kliininen konsultointi paljastaa ammottavan inkompetenssisi – onneksi se sentään on päivän ainut kliininen konsultaatiosi. Toinen konsultaatiosi ei ole kliininen vaan koskee tympanometrin käyttöopastusta, mutta ihan yhtä säälittävä se on.

Kävelet kaupan kautta kotiin, missä olet viiden jälkeen. No kotiin ja kotiin, se on työsuhdeasunto vieraalla työskentelypaikkakunnalla. Työsuhdeasunto, jossa on vähäinen kalustus ja käytännössä olemattomat siivousvälineet, mutta sinä et sitä tietenkään mietiskele, sillä mitäpä siivousvälineistä.

Mikroakaan siellä ei ole. Paistat pyttipannua ja kananmunan. Höystät ruokasi ketsupilla, sinapilla ja jalopenoviipaleilla.

Isket kiinni. Suunnilleen toisella haarukaniskemällä lautasesi kallistuu uhkaavasti, sillä se on pieneltä osin pöydän reunan väärällä puolella. Suljet silmäsi ja toivot, että tapahtunut muuttuu tekemättömäksi. Avaat silmäsi ja toteat, että pyttipannua koostavista pienistä kuutiomaisista partikkeleista melkein puolet on kaikilla vaatteillasi, reisilläsi, pöydällä sekä levinneenä suhteellisen tasaisesti noin puolentoista metrin läpimittaiselle lattia-alalle.

Huudat ja vähän nauratkin hysteerisesti. Riisut kaikki vaatteesi. Noukit levinneet ruoat WC-paperilla roskakoriin. Toteat, että myös samettiverhoillulle ruokatuolillesi on joutunut sinappia ja ketsuppia. WC-paperi ei ole optimaalinen väline sen(kään) puhdistamiseen. Ruokasi jäähtyy lautasella siivotessasi vatsa kurnien; ensimmäinen pyttipannun haukkaus oli tietysti vain herättänyt ruokahalusi.

Olet tyytyväinen, että sinulla sentään on ruokaa toisin kuin eräillä. Ainakin yrität kovasti olla.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: