Uutta puhtia vanhalle läppärille

Muutaman vuoden vanha kannettava tietokoneesi todennäköisesti pyörittää tuuletintaan kuin viimeistä päivää ja takkuilee grafiikkatehoa tarvitsevien videoiden ja pelien kanssa. Ajattelet ehkä, että nykypäivän kasvaneet haasteet ovat liikaa tietokoneellesi. Harhainen salaliittoteoreetikko sisälläsi ehkä arvelee, että tietokonevalmistaja on tarkoituksella ohjelmoinut tuulettimen pyörimään vuosi vuodelta vinhempaa vauhtia, jotta joutuisit lopulta päivittämään koneesi uuteen.

Englanninkielinen Google-haku löytää kuitenkin niksin ylikuumenevan läppärin saneeraamiseksi. Homma on todella yksinkertainen, ja omasta kokemuksestani voin sanoa, että se – uskomatonta kyllä – toimii*: tietokoneen sisäpuolen putsaaminen paineilmalla.

blog1

Tarvitset siis pullon paineilmaa (myydään esim. Verkkokauppa.com:ssa) ja työkalun tietokoneen avaamiseen (todennäköisesti pieni ristipäämeisseli).

blog2

Koneen sisälle pääsee käsiksi ruuvilla kiinni olevien luukkujen kautta. Kaikki avataan!

blog3

Myös kovalevyn irrottamisessa voi olla järkeä, että on enemmän tilaa ruiskia ilmaa.

blog4

Sitten vain kokeilemaan, miten pöly lähtee liikkeelle. Huomioi, että paineilmapullo on pidettävä pystyssä, jotta kaikki poistuva ilma on varmasti kaasumaisessa muodossa. Kun joka aukkoon on puhallettu, laitetaan kovalevy paikalleen ja ruuvataan luukut kiinni.

blog5

Muuten, kaikkein parhaiten minun koneestani lentää pöly, kun kohdistan puhalluksen ilman ulostuloaukkoon.

Suoritettuani “pölytyksen” huomasin tietokoneen käyvän paljon hiljaisemmin ja lämpenevän vähemmän.

*) Kerron tässä artikkelissa, kuinka olen itse huoltanut omaa tietokonettani. En kehota ketään toimimaan samoin. En ota vastuuta siitä, jos apinoit minua ja koneesi menee pillunpäreiksi tai räjähtää tai saat sydänkohtauksen – kaikki ihan mahdollisia lopputuloksia Murphyn lain mukaan :).


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: