Mario Reading: Kolmas Antikristus

Nostradamus povasi Mario Readingin romaanitrilogian mukaan, että Napoleonia ja Hitleriä seuraisi kolmas, kaikista pahin, Antikristus; tämä olisi tulossa samoihin aikoihin kuin Jeesuksen toinen tuleminen (paruusia, parousia). Sarjan aiemmassa osassa paljastettiin jo, kuka Kristuksen toinen tuleminen olisi, mutta ken on Antikristus? Reading on luonut hänen rooliinsa mielikuvituksellisen, ehkä kuitenkin jokseenkin reaalimaailmaan perustuvan hahmon.

Kolmas Antikristus käsittelee muiden muassa Itä-Euroopan kommunistidiktatuurien kauhujen teemaa. Aiemmissa sarjan romaaneissa käsitelty mustalaiskulttuuri – joka saattoi kyllä olla hatusta vedettyä fiktiota – sen sijaan ei enää oikein syventynyt tässä kirjassa. Aiempaa brutaalimmat kuvaukset esimerkiksi seksuaalisesta hyväksikäytöstä synnyttivät lukijalle ahdistuksen tunteita.

Kolmas AntikristusKirjan toiminta ei ollut ihan yhtä jännittävää kuin aiempien osien. Päähahmoihin syvennyttiin vähän lisää, mutta he muuttuivat jotenkin ontommiksi. Päähenkilön “Damon” eli Adam Sabirin kohdalla tyhjyys oli tietenkin perusteltua, olihan tämä menettänyt rakastettunsa Lamian. Lopulta Sabir tuli tolkkuihinsa ja tajusi, mitä Lamia oli tehnyt.

Tarinan kliimaksi ei ollut trilogian mittaisen kehittelyn arvoinen. Loppuratkaisu tuli ihan puskista, ja mikäs siinä, yllätyksethän ovat kivoja. New age -mytologian tuntema vesimiehen ajan alku mainittiin, mutta tästä syvällisestä aiheesta ei Reading vaivautunut puristamaan nimeksikään mehuja. Eikä se Rumi nyt niin filmaattinen tyyppi ollut, että trilogian lopettaminen häneen (tietysti 21.12.2012) olisi mitään vaikutusta tehnyt.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: