Väkisin tuottelias kuukausi

Hassu sananvaihto kesätyönhaussa, syksyisiä kuvia, kielipolitiikkaa ruotsiksi ja tietoa ekseemoista – siinä Kroonisen älyn aihevalikoimaa yksin marraskuun ensimmäiseltä puoliskolta.

Marraskuu on monenmoinen teemakuukausi: movember, kansallinen romaaninkirjoituskuukausi – ja meille, jotka emme yllä ihan romaaniin asti, kansallinen bloginkirjoituskuukausi. Mutta siinä missä “kansallinen” “romaanin”kirjoituskuukausi (NaNoWriMo) ei ole oikeasti kansallinen vaan kansainvälinen, kansallinen bloginkirjoituskuukausi (NaBloPoMo) on oikeastaan amerikkalaisten oma juttu, sillä vain yhdysvaltalaiset voivat osallistua tempaukseen liittyvään arvontaan. Arvonnan sääntöihin kuuluu myös, että kaikkien blogimerkintöjen on oltava englanninkielisiä; ei siis mitään kansainvälisyyteen kannustamista. Bloginkirjoituskuukausi järjestetään oikeastaan joka kuukausi, mutta marraskuu on historiallisista syistä kaikkein suosituin kuukausi osallistua – se on se alkuperäinen bloginkirjoituskuukausi.

Jostain syystä lähdin hommaan mukaan, mikä todistaa, että joissain (tällaisissa turhissa) asioissa minulla todella on vankkumaton tahdonvoima – tämän blogimerkinnän myötä “voitan” NaBloPoMon. Kuluneen kuukauden aikana blogin kävijämäärä on noussut jonkin verran ja varsinkin Blogilistan luvuissa, mikä johtuu tietenkin siitä, että uudet blogimerkinnät näkyvät siellä ja houkuttelevat lukijoita. Blogilistalla Krooninen äly on ollut parhaimmillaan 1 075. luetuin blogi.

Marraskuun blogitempaus on vienyt minulta jonkin verran aikaa, jonka olisi voinut käyttää hyödyllisemminkin. Toisaalta jatkuva väkisin kirjoittaminen sujuvoitti kirjoitustaitojani ja opetti minua keksimään luovemmin jutun juurta. No okei, ne hätätäytteenä käyttämäni haikut olivat kyllä noloja.

EDIT: Mainitaan nyt vielä, että kuluneena kuukautena on ollut eniten blogin näyttökertoja ainakin kahteen vuoteen. Todennäköisesti näin paljon lukemiskertoja ei ole ollut minään aiempana kuukautena blogin historiassa. Tilastot näyttävät 1 172 näyttökertaa ja 691 kävijää.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: