Tänään opittua

Ei ole niin helppo listata, mitä uutta opin keuhkotautien jakson ensimmäisenä päivänä; todella suuri osa asioista oli vanhan kertausta. Mutta tässä joitain jänniä tietoja:

  • Keuhkoahtaumataudin Käypä hoito -suositusta ei “missään nimessä” kannata opiskella, koska sen viimeisimmästä päivityksestä on niin kauan aikaa. Se on päivitetty 2009. Kylläpä lääketiede edistyy nopeasti tälläkin erikoisalalla!
  • GSK:n keuhkolääkkeiden inhalaattorilaite Diskus® on suukappaleeltaan sellainen, että se sopisi paremmin kalan kuin ihmisen suuhun (opettajan sanoin). Se on siis ainoa tuoteperhe, jolla on indikaatio kidusahtaumataudin hoitoon (itse keksimäni puujalka)!
  • Keuhkotautioppi on yksinkertaista: hoidettavassa elimessä on kolme osaa (keuhkoputket, keuhkorakkulat ja parenkyymi), kolme tautiryhmää (obstruktio, infektio ja syöpä) ja kolme lääkehoitoa (“kortisoni”, antibiootti ja kemoterapia-aine). Tässä yksinkertaistuksessa oli tosin kyse siitä, että meitä kandeja koetettiin kosiskella erikoistumaan keuhkotauteihin. Kyllä se yksinkertaisuus jollain lailla on mahdollinen myyntivaltti.

[61/365] - Ventilation | Lily

Tämä ei ole mainos, haluan vain havainnollistaa, mikä se Diskus® on.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: