Torstaitohtori: Kauniit ihomuutokset

Ihotautioppi on suureksi osaksi inspektiota eli katsomista. Joskus poikkeavat löydökset voivat näyttää hienoilta, mutta kauneus on kai katsojan silmissä.

Kuva: Leonard C. Sperling, M.D., COL, MC, USA

Haloluomi on luomi, jota ympäröi säännöllisen ympyrän muotoinen vaalea alue. Syynä erikoiseen ulkonäköön on immuunijärjestelmän hyökkäys luomea vastaan, ja luomi hävinneekin ajan mittaan. Luomi on yleensä hyvänlaatuinen, mutta lääkärin tulisi katsoa, näyttääkö se epäilyttävästi melanoomalta.

skin writing 2 | Kitbex

Piirtopaukamointi eli dermografismi johtuu siitä, että raapaiseminen vapauttaa ihossa runsaasti histamiinia, joka saa aikaan nokkosihottumareaktion muutaman minuutin sisällä. Iholle voi kehitellä vaikka mitä taideteoksia. Paljon hienompaa kuin tatuoinnit! Ikävänä puolena on ihon kutina, joten ehkä sitä kuitenkin mieluummin sammuttaa ilmiön antihistamiinilla.

Erythema Multiforme EM 01 ajustement niveaux auto | Grook Da Oger

Monimuotoinen punavihoittuma (erythema multiforme) on mielikuvituksellinen nimi jännälle ihon tulehdukselle, jossa todetaan kokardikuvioita eli lakkimerkin näköisiä säännöllisiä läiskiä. Ilmiö voi olla reaktio virus- tai bakteeri-infektiolle tai lääkkeelle, mutta usein syy ei selviä. Vaivaan ei joka tapauksessa välttämättä tarvita hoitoa, sillä se menee ajan kanssa ohi, mutta joskus voidaan kovien oireiden kehittyessä päätyä sisäiseen glukokortikoidi- (“kortisoni-“)lääkekuuriin.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: