Silmätaudit käyty, 2 klinikkaa jäljellä

Silmätautiopin eli oftalmologian professori sanoi humoristisesti, että jos jossain vaiheessa tajuamme uravalintamme menneen pieleen ja ettemme haluakaan lääkäreiksi, voimme aina turvautua silmätauteihin erikoistumiseen.

Menneellä kliinisellä jaksolla tajusin, kuinka paljon olennaisia tietoja minulta yhä puuttui, vaikka lääketieteellinen on jo melkein suoritettu. Silmätautien opetusta ei ollut paljon ollut aiemmissa opintojeni vaiheissa, eikä monikaan asia ollut vielä tarttunut tietämykseeni käytännön kokemusten kautta.

Silmälääkärit ovat silmälasien käyttäjille tuttuja optikkoliikkeiden takahuoneista, joissa he kirjoittavat silmälasireseptejä. Silmätautioppi on kuitenkin yllättäen toimenpidekeskeinen erikoisala: sairaaloissa silmälääkärit (tai -kirurgit) korjaavat kaihia asettamalla silmään tekomykiön, kiristävät vanhuuttaan löystyneitä silmäluomia, kiinnittävät irtoavia verkkokalvoja ja ompelevat sarveiskalvosiirrännäisiä.

Ophthalmology | Army Medicine / Lorin T. Smith

Silmä on pieni, halkaisijaltaan vain 24-millinen elin, joten toimenpiteet tehdään mikroskoopin avulla kuten kuvassa majuri Rivers harjoittelee nukella.

Silmätautien erikoisalalle tyypillistä ovat myös monet hienot termit ja lyhenteet, jotka eivät useinkaan meinaa aueta muiden alojen lääkäreille; niin ne ihmiset fakkiutuvat.

Kirurgia ei ole minua erityisemmin kiinnostanut, mutta jos minä jotain rupean isona leikkaamaan niin silmiin juuri ja juuri viitsin koskea (pitkällä tikulla). Ei mitään sen isompaa, kiitos.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: