Mp3-tiedostojen kansikuvat Nokia-puhelimeen

Windows Phone todennäköisesti tukee musiikkialbumien kansitaidetta paremmin kuin vanhojen nokialaisten Symbian, mutta jos Sinulla on vielä käytössäsi Nokia N8 (kuten minulla) tai vastaava, näillä ohjeilla saat kansikuvat näkymään siinä.

Tuomitsen warettamisen, joten jos mp3:si ovat jostain laittomasta lähteestä, tässä sinulle virtuaalinen sormen heristely *heristää sormea*.

Ongelmana siis on, että esim. omilta CD-levyiltä tietokoneelle varmuuskopioiduissa mp3-tiedostoissa ei ole albumin kansikuvaa. Windows Media Player hämäävästi hakee kuvat automaattisesti netistä, joten tietokoneella kaikki näyttää olevan kunnossa – mutta kun siirrät tiedostot puhelimeesi, näetkin vain tylsän harmaan placeholder-kuvan musiikkitiedoston yhteydessä.

Ongelmana on, että Media Player ei integroi kansikuvaa osaksi mp3-tiedostoa vaan tallentaa kannen jollain ihan omalla systeemillään. Käsittääkseni integroiminen ei onnistu Media Playerillä, mutta onneksi on olemassa ilmaisia tietokoneohjelmia mp3-tiedostojen tägien muokkaamiseksi. Minä käytän Mp3tag-ohjelmaa.

Kyseisessä ohjelmassa on toiminto kansikuvan automaattiseksi noutamiseksi Amazonista tai muualta netistä. Aloita valitsemalla se kansio, jossa kyseiset mp3-tiedostot ovat.

Valitse kaikki albumiin kuuluvat tiedostot listasta ja valitse kansikuvan haku netistä. Kansikuvan voi myös hakea omalta koneelta klikkaamalla oikealla hiiren napilla kansikuvan paikkaa, valitsemalla “Lisää kansi…” ja etsimällä tiedosto. Jos tiedoston etsimisruudussa liittääkin hakemistoriville kuvan suoran nettiosoitteen, ohjelma hakee kuvan tuosta nettiosoitteesta.

mp3tag2

Kannen tyypin tulee olla “Front Cover”. Lisäksi kaikissa nettikaupoista hankituissa mp3-tiedostoissa on “Kannen kuvaus…”-tekstinä “Album cover”, joten sen voi saman tien lisätä. En tiedä, onko se välttämätöntä.

mp3tag3

Seuraavaksi on vuorossa sudenkuoppa, joka on liian helppo unohtaa! Sinun pitää painaa levykkeen kuvaa (vasemmalla ylhäällä). Jos vain suljet ohjelman, se ei tallenna kansikuvaa eikä huomauta tallentamattomien tietojen katoavan.

Seuraavaksi poista Nokia Suiten musiikki-välilehdellä puhelimessasi olevat kansikuvattomat tiedostot.

mp3tag4

Sitten siirrät korjaamasi kansikuvalliset versiot tietokoneelta kännykkääsi.

Avatessasi kännykän soittimen huomaat, että kansikuvat edelleen puuttuvat, vai mitä?

Tässä vaiheessa sulje kännykän soitin ja irrota kännykkäsi tietokoneesta. Avaa soitin uudestaan, mene musiikkikappaleiden listaukseen ja paina valikkoa. Nyt valikosta pitäisi löytyä valinta “Musiikkikirjasto” ja sitä painamalla saa vaihtoehdon “Päivitä”. Paina siitä, niin kansikuvien pitäisi ilmestyä.

Monimutkaista, mutta sitten on mukavaa kun kansitaide näkyy.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: