Mario Reading: Nostradamuksen aikakirjat

Kuten mahdolliset vakilukijat saattavat muistaa, aloin lukea Mario Readingin trilogiaa keskeltä, Maya-ennustuksesta. Nyt siis luin, mitkä tapahtumat olivat johtaneet Maya-ennustuksen lähtöasetelmaan.

Sellainen fiilis jäi, ettei Nostradamuksen aikakirjojen tapahtumien tietäminen ole tärkeää Maya-ennustuksen lukukokemuksen maksimoimiseksi. Jokunen hahmo tässä trilogian ensimmäisessä osassa kuolee, mihin jatko-osassa viitataan, ja joistakin hahmoista paljastuu ihan oleellisia taustoja.

1274096729_978_951_23_5225_8Mario Reading on hyvä kirjoittaja. Nostradamuksen aikakirjoissa on hienovaraista huumoria, ja kirjailija pitää tapahtumat mielenkiintoisina läpi kirjan. Readingin kuvaus mustalaiskulttuurista ei ehkä ihan vastaa todellisuutta, mutta sen takiahan niitä taiteellisia vapauksia otetaan, että asioista tehdään kiinnostavia. Vastasipa Readingin kuvaus mustalaisten mielenmaailmasta ja ajattelutavasta todellisuutta tai ei, lukija tuntee pääsevänsä siihen sisälle vähä vähältä kuten päähenkilökin.

Päähenkilöllä on muuten epäilyttäviä yhtäläisyyksiä Dan Brownin kirjojen symbologi Robert Langdoniin, molemmat esimerkiksi kärsivät klaustrofobiasta.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: