Neuroalat käyty, 5 klinikkaa jäljellä

Huimaa, taas on yksi erikoisala takana. Tai kaksi, neurologia ja neurokirurgia. Jaksolla sain kertausta ja parempaa tuntumaa potilaiden neurologiseen tutkimiseen ja opin käytännön asioita diagnostiikasta ja hoidosta.

Yksiäkään aivoja en jakson aikana nähnyt omin silmin. Yhtenä päivänä oli mahdollisuus mennä seuraamaan aivoleikkausta tai vaihtoehtoisesti poliklinikan vastaanottoja, ja minä valitsin poliklinikan. Laajemmin siinä kyllä näki neurokirurgian alaa kuin mitä leikkaussalissa olisi nähnyt.

Mielenkiintoisia potilaita näki neurologian opetuspoliklinikalla. Muutoin neuroalojen jaksosta ei jäänyt mieleen paljon kerrottavaa (tai sitten olen niin väsyneellä/laiskalla tuulella etten viitsi kertoa).

Credit: Betty Lee

Jakson aikana tapahtui sellainen jännä asiaan liittymätön juttu, että Tampereen yliopiston ylioppilaskunnan edustajisto kokoontui erittäin poikkeuksellisesti Kaupin kampuksella eli lääkiksellä. Olin jo aikaa sitten pohtinut, että olisi hauska, jos kerrankin kokous pidettäisiin siellä eikä tarvitsisi raahautua keskustakampukselle. Ajattelin kuitenkin, ettei se missään nimessä kävisi päinsä, kun edustajiston jäsenistä 90 % opiskelee keskustakampuksella. Ihme kyllä tällainen poikkeus järjestettiin.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: