Älypuhelin

Saatuani Nokia N8 -kosketusnäyttöpuhelimen lokakuussa kiinnitin huomiota siihen, miten monilla opiskelutovereillani on nykyään kosketusnäyttöpuhelin. Se on nykyään erittäin muotia, tosin törmäsin sellaiseenkin nuoreen, joka ei kosketusnäyttöjä arvosta: serkkuni.

Yhdysvalloissa Apple on onnistunut brändäämään itsensä niin hienosti, että kaikilla on pakko olla iPhone. Aika jännä että tuollainen massamenestys saadaan aikaan vielä nykyisellä individualismin ja alakulttuurien aikakaudella.

Meillä lääkiksellä käytetään ainakin Samsungeja ja nokialaisia, iPhoneja en ole bongannut.

Laulu pilalle hemmoteltujen amerikkalaiskakaroiden twiiteistä, kun he eivät saaneet iPhonea joululahjaksi.

Parhaat sovellukset

Edellinenkin kännykkäni, Nokia N93, oli periaatteessa älypuhelin, mutta en koskaan asentanut siihen mitään eikä siinä ollut nettiä. (Mitä nyt WLANilla jonkin kerran surffailin, mutta numeronäppäimistö ja pikku näyttö eivät oikein houkuttaneet siihen.)

Uudelle luurille on tullut käyttöä sovellusten myötä.

  • Different Tack, Twitter-sovellus, jossa Twitteriä selaillaan uudenlaisella tavalla. (Kyllä sen tavassa visualisoida tviitit on puolensa, vaikka lähinnä ulkoasu on hienon futuristinen.)
  • Omat pysäkit, suomalainen sovellus, joka näyttää reaaliajassa bussien menot käyttäjän valitsemilta pysäkeiltä. Onnekseni asun Tampereella, joten saan haluamieni pysäkkien aikataulut rekisteröitymättä joukkoliikenteen nettisivuilla, mitä välivaihetta tarvitaan muissa kaupungeissa.
  • Sports Tracker, sovellus, joka tallentaa GPS:llä esimerkiksi juostun tai hiihdetyn reitin ja kertoo keskinopeuden, hetkellisen nopeuden, matkan pituuden ym. tietoja. Motivoi lenkkeilemään. Halutessaan treeninsä voi jakaa netissä. Sovellusta varten voi ostaa myös sykevyön.
  • Swype, nopeampi tapa kirjoittaa. Kun opettelee kaikki kikat, saa tekstiä syntymään aika nopeasti.
  • Tilanteet, Nokian kokeellinen sovellus, joka osaa vaihtaa puhelimen profiilia automaattisesti käyttäjän määrittämien tilanteiden mukaan. Olen esimerkiksi asettanut kännykkäni menemään virransäästötilaan öisin ja äänettömälle kun se havaitsee lääkiksen WLAN-verkon arkisin päiväsaikaan (ei siis tarvitse itse vaivautua laittamaan kännyä äänettömälle mennessään luennolle).

Angry Birds on hyvä ajantappopeli.

Nokia on kunnostautunut myös kartoissa. Kyllä navigointi helpotti tavallaan reissuani Pitkäniemeen, ei tarvinnut etukäteen tarkalleen opetella mistä kääntyä kun kännykkä opasti.

Sosiaalista mediaa ja jakamista

Kun kamera ja tietokoneen veroinen kommunikointiväline on aina mukana, onhan pakko viestittää muodikkaan nykyaikaisesti eri paikoista, ei vain kotikoneen äärestä. Olin vähällä perustaa tumbleblogin, mutta lopulta päädyin jakamaan lyhyet huomiot ja mahdolliset kuvat Twitterin kautta. Tviittini näkyvät blogin sivupalkissa. Olen miettinyt myös Flickr-tiliä, mutta lopulta tulen kuvanneeksi aika vähän.

Twitterissä on jotain hienoa, vaikken osaa sitä hienoutta ihan suoraan määrittää. Olen vannoutunut Facebookin boikotoija, mutta Twitter ei herätä samaa vastustusta. Twitterissä voi yksinkertaisesti seurata haluamiaan tahoja ja katsoa haluamanaan hetkenä tuoreimmat päivitykset. Ei tarvitse antaa itsestään nimeksikään tietoja eikä väkisin verkostoitua.

Netin alatuinen mukana olo ei tosin välttämättä ole pidemmän päälle ihan hyvä juttu. Ihminen jättää aivokapasiteettiaan hunningolle, kun ei enää ole pakko muistaa oikein mitään.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: