Gene Edward Veith Jr.: Löysin luterilaisuuden

Odotin takakansitekstin perusteella jotain muuta. Kirjailijalla olisi selvästi ollut rahkeita kertoa mitä mielenkiintoisimpia juttuja ajoista, jolloin hän eli “hengellisenä irtolaisena ajautuen uskonnosta toiseen, kirkkokunnasta toiseen, äärimmäisestä liberaalisuudesta fundamentalismiin”.

Mutta en sano pahaa sanaa hänen kirjastaan. Se on oikeastaan napakka kooste perinteisestä luterilaisesta opista (tunnustuksesta), ja se käsittelee ajankohtaisia aiheita kuten kirkon toimintaa maallistuvassa yhteiskunnassa. Sain monia ahaa-elämyksiä ja luterilainen oppi alkoi tuntua entistäkin järkevämmältä ja tyydyttävämmältä.

Muutamia katkelmia kirjasta:

Toinen tapa selvitä siitä, että moraaliset ihanteemme ovat ulottumattomissamme, on siirtää hyveellisyyden raja oman kokemusmaailmamme marginaaliin – – Laskemme moraalisen täydellisyyden rimaa, jotta se olisi helpommin ylitettävissä ja kontrolloitavissa.

Luterilainen hengellisyys keskittyy siihen, mitä Jumala tekee.

Huomasin, että olin aiemmin rakentanut itselleni omien arvostusteni mukaisen jumalan. Uskoin jumaluuteen, johon olin sijoittanut niitä ominaisuuksia, joista satuin itse pitämään. Tosiasiassa olin luonut jumalan omaksi kuvakseni.

Jos vetäydymme kristittyjen omiin kaninkoloihin ja annamme maailman, kirjaimellisesti, mennä helvettiin, syyllistymme Raamatun mukaan vakavaan rikokseen.

Tästä kirjasta voit ammentaa sisältöä maailmankatsomukseesi!

Löysin luterilaisuuden

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: