Vielä yksi syy hylätä EVM ja hyviä persupuheenvuoroja

Uutisissa oli parisen viikkoa sitten, että Saksassa EU:n vakausmekanismin (EVM) perustamista on pidetty perustuslain kanssa ristiriitaisena. EVM olisi siis pysyvä vakausmekanismi, josta voitaisiin antaa apurahoja niille EU-maille, jotka ovat velkakriisissä esim. paskan talouspolitiikkansa vuoksi.

Minulle jäi silloin epäselväksi, miten EVM olisi Saksan perustuslain vastainen. Tänään asia kuitenkin selvisi, kun katselin Eduskunnan täysistuntoa. Kaj Turunen (ps.) kertoi järkyttävän asian: EVM:n perustamissopimuksessa sallitaan, että EVM omalla yksipuolisella päätöksellään voi kasvattaa pääomaansa – eli ottaa jäsenvaltioiden kassoista rahaa! EVM:n perustaminen siis kaventaa kansallisten parlamenttien budjettivaltaa!

Vielä YLEn lähetyksen loputtua katselin täysistuntoa netistä. Oli mielenkiintoista tutustua näin uusiin kansanedustajiin. Uusilla perussuomalaisilla kansanedustajilla oli hyviä puheenvuoroja, lainaan niitä tässä.

Jussi Niinistö osui ensinnäkin naulan kantaan.

Meille uskotellaan, että tästä suosta voidaan nousta vain jatkuvasti kasvavilla lainoitus- ja takausjärjestelmillä sekä eurointoilijoiden yleislääkkeellä, lisäämällä integraatiota. Ei muuten nousta, hyvät edustajat, ei nousta jatkamalla rahan lapioimista itsensä vararikon partaalle tuhlanneille euromaille eikä tästä suosta nousta Euroopan unionin liittovaltiokehitystäkään kiihdyttämällä. Velkakriisin hoito lisälainalla on vastuutonta politiikkaa. Velan päälle velkaa. Ei näin velkakriisimaita pelasteta, kunhan annetaan krapularyyppy alkoholistille.

Anne Louhelainen puhui tyylikkäästi ja nasevasti, tuli välillä jopa Timo Soini mieleen. Hän viittasi lisäksi sivistyneesti mm. suomalaiseen mytologiaan. Asiaa hänen puheenvuorossaan ei tosin paljon ollut.

Lisäksi sopimusluonnoksessa todetaan, että “EVM voi käyttää sijoitustoiminnan tuottoja toiminta- ja hallintokustannusten kattamiseen.” Onneksi olkoon, on varmasti melkoisia bonuksia luvassa, niin kuin Fortumin tapauksessakin aikoinaan.

Vesa-Matti Saarakkala:

Portugali-paketin päässä häämöttää konkurssikypsä EU-liittovaltio. Portugalin lainatakausjärjestelyjen seurauksena Bryssel alkaa kontrolloida kansallista päätöksentekoa jäsenmaissa rautaisella otteella. Portugalilaisen kansanedustajan on helpompi nostaa kädet ylös, mennä EU:n taakse ja sanoa äänestäjilleen, ettei hän tekisi leikkauksia, mutta kun EU-herrat Brysselistä määräävät.  Suomeen muodostumassa oleva laaja basaarihallituspohja enteilee samaa. Kohta meilläkin kokoomuslaiset ja vasemmistoliittolaiset alkavat tehdä politiikkaa Brysselin keittiön kautta. Miten muuten olisikaan mahdollista edes ajatella moista hallituspohjaa.

Vasemmistoliittolaisten hyökkäykset persuja vastaan olivat ylimielisiä ja koppavia. Myös SDP:läiset piikittelivät jo tylstyneillä piikeillä: jankuttavat vain, etteivät perussuomalaiset ota vastuuta vaan pettävät äänestäjänsä. Miten ihmeessä heille ei ole käynyt selväksi, että 66 % perussuomalaisten kannattajista piti oppositioon jäämistä oikeana ratkaisuna. Vain 16 % olisi halunnut puolueen joustavan.

Kuten olen todennut, Soini sanoi ennen vaaleja, ettei hänen puolueensa missään tilanteessa kannattaisi Portugalin tukia. Oli siis välttämätöntä katkaista hallitusneuvottelut. Olen todennut myös, että SDP:n ja kokoomuksen keskinäiset junailut ne pettivät SDP:n kannattajat ja pakottivat perussuomalaiset pois neuvottelupöydästä.

Jussi Halla-aho muisteli, millaista kritiikkiä eri puolueiden erilaiset toimet ovat hiljan synnyttäneet.

Kenpä ei muistaisi sitä huutoa ja ihokkaiden repimistä, kun vihjattiin, että perussuomalaiset saattaisivat olla valmiita keskustelemaan Portugali-paketista: “Takinkääntöä! Äänestäjien pettämistä!” Kun sosialidemokraatit sitten tekivät 180 asteen käännöksen – ei pihaustakaan. Sen sijaan perussuomalaisia syytettiin vastuun pakoilusta, kun se piti kiinni siitä, mitä oli vaalien alla julistanut.

Kukapa ei muistaisi sitä kiljumista ja älämölöä, kun vihjattiin, että perussuomalaiset saattaisivat lähteä hallitukseen ja äänestää erivapaudella Portugali-pakettia vastaan: “Kikkailua! Demokratian halventamista!” Kun vasemmistoliitto sitten teki juuri tämän tempun – haudanhiljaisuus.


One response to “Vielä yksi syy hylätä EVM ja hyviä persupuheenvuoroja

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: