Kataisen I hallitus

Jotkut ne jaksavat valittaa, että Perussuomalaiset “ei suostu kantamaan vastuuta” kun jää oppositioon.

Tätä ruikuttaa persuvastaisen rahvaan lisäksi Jutta Urpilainen. Mutta muistelkaamme, mitä on tapahtunut… Vaalituloksen selvittyä Urpilainen sanoi, että vain Perussuomalaisten on oltava hallituksessa vaalituloksen takia. Ja sitten, keskiviikkona, Urpilaisen ja Kataisen puolueet neuvottelevat persujen selän takana sellaisen EU-pelastuspakettipäätöksen, jota persut ilmiselvästi eivät voisi niellä.

Jos EU:n vakausmekanismeissa olisikin vain pientä viilattavaa, niin että kompromissi syntyisi helposti. Mutta kun ei ole, ei ainakaan Perussuomalaisille! Pysyvän vakausmekanismin luominen olisi/on niin tyhmä ja katastrofaalinen päätös, ettei sen vastustamisesta voi joustaa tippaakaan.

Vakausmekanismi on EU:n säännösten vastainen.

Vakausmekanismi lisää EU:n valtaa jäsenmaidensa yli eli edistää liittovaltioistumista.

Vakausmekanismi ei tarkoita parempaa elintasoa portugalilaisille (tai kreikkalaisille), vaan se tarkoittaa käytännössä rahan antamista suoraan pankkiireille ja sijoittajille, jotka tekivät riskisijoituksia valtion obligaatioihin. Jos EU ja IMF myöntävät lainaa kaatuville maille, ne joutuvat entistä kovemman velkataakan alle. Maiden voisi antaa defaultata. Tuskin se tarkoittaisi pankkien kaatumisia, maathan voisivat edelleen maksaa takaisin, vain ilman korkoa ja uudelleen neuvotellulla aikataululla. Aika moni asiantuntija on sitä mieltä, että defaulttaaminen on väistämätöntä joka tapauksessa.

Pysyvä vakausmekanismi tarkoittaa jatkossakin holtitonta talouspolitiikkaa tietyissä maissa ja vääristyneitä obligaatiomarkkinoita, kun sijoittajat katsovat, ettei eurovaltioihin sijoittamisessa ole mitään riskejä.

Mitkä puolueet hallitukseen?

Hallitukseen olisivat nyt menossa kokoomus ja SDP sekä RKP. Kristillisdemokraatit harkitsee/sitä harkitaan vielä, vihreät on asettanut näennäisen kovia ehtoja hallitukseen menemiseen (hallitusohjelmaan ympäristönsuojelua ja ei lisäydinvoimaa). Nämä viisi puoluetta vastaavat 112 edustajanpaikkaa. Tänään taidettiin väläytellä vielä Vasemmistoliiton mahdollista mukaan tuloa.

Mielestäni uusi hallituskokoonpano on jollain lailla siedettävä, jos kristilliset ovat mukana. Ilman heitä uusi hallitus on noin 100-prosenttisen arvoliberaali ja EU-myönteinen. Olisi mukavaa myös nähdä Vasemmistoliitto vihreiden tilalla, niin EU-kriittisyyttä olisi enemmän.

Jos Katainen ei saa Eduskunnan enemmistöä kaavailemansa hallituksen taakse, on vielä toivonrippeet siitä että entinen oppositio (SDP, Perussuomalaiset, Vasemmistoliitto ja kristillisdemokraatit) voisi muodostaa hallituksen (vaikka sitten RKP:n kanssa, että enemmistö ei ole ihan liian niukka).

Eiköhän tässä joka tapauksessa löydy tarpeeksi hallitushalukkaita puolueita, että hallitus saadaan aikaan eikä uusia vaaleja tule.

PS. Kaikki tänä iltana Suomea kannustamaan!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: