EU haluaa itsenäisyytesi heti kun silmä välttää

EU ei ainoastaan halua kasvattaa budjettiaan viidellä prosentilla vaan tahtoo myös perustaa oman valtiovarainministeriön ja EU:lle yhteisen talouspolitiikan.

Kuten on tehty niin monta kertaa aiemminkin, EU-liittovaltiota hivutetaan taas hitaasti, niin etteivät ”eurokansalaiset” huomaa eroa entiseen. Kun euro tuli 2002, luvattiin että talouspolitiikka säilyy itsenäisillä jäsenvaltioilla. Nyt taas yhteisen talouspolitiikan välttämättömyyttä perustellaan sillä, että onhan meillä yhteinen rahakin.

Lissabonin sopimuksen läpi runnominen oli minulle herätys, jonka jälkeen tajusin EU:n epädemokraattisen luonteen. Kun Nizzan sopimus oli kaadettu muutaman maan kansanäänestyksessä, euroeliitti päätti, että Lissabonin sopimusta ei kansanäänestyksissä kaadeta. Siitä ei järjestetty kansanäänestystä missään muualla kuin Irlannissa, missä perustuslakituomioistuin vaati kansanäänestystä. Olihan kyseessä EU:n uusi perussopimus, joka olisi voimaan astuessaan kansallisen perustuslain yläpuolella.

Irlantilaiset äänestivät sopimuksen kumoon. Kunnioittiko EU demokraattista päätöstä? Eihän toki, vaan Irlannissa pidettiin pian toinen kansanäänestys, jonka sopimus niukasti läpäisi. Irlantilaisten niskaan kasattiin epärealistiset paineet siitä, kuinka sopimuksen hyväksymättä jättäminen tarkoittaisi yleiseurooppalaista katastrofia.

Lissabonin sopimuksen ansiosta EU:lla on nyt oma presidentti ja ulkoministeri. Alkaa jo tuntua liittovaltiolta. Osasiko Suomen kansa kuvitellakaan sellaista hyväksyessään EU-jäsenyyden kansanäänestyksessä 1994?

”Euroopan demokraattisten maiden liittoon, EU:hun”, liittyminen on Aamulehden toimittajan Matti Posion ”rakkain poliittinen muisto”. Tämän toimittaja paljastaa tänään keskustelunavauksessaan, jossa hän ”puhuu hetken vakavasti persuista”. Toisin sanoen haukkuu puoluetta epäkansainväliseksi ja menneisyyteen haikailevaksi.

Tämänpäiväinen uutinen EU:lle puuhatusta yhteisestä talouspolitiikasta ja budjetin kasvattamisesta kertovat karua kieltään siitä, että persujen vaalivoitto ei olisi enemmän voinut tarpeeseen tulla. EU:n pimitetty tie kohti liittovaltiota tarvitsee barrikadeja esteekseen, tai muuten Suomen eduskuntavaalien tuloksella ei ensi vaaleissa ole sen vertaa merkitystä, että siitä viitsisi lehtien palstoilla inistä.

Mainokset

One response to “EU haluaa itsenäisyytesi heti kun silmä välttää

 • Raimo

  Korkeintaan 6 kk Suomessa työskentelevät ulkomaalaiset eivät maksa Suomen tuloveroa penniäkään! Siksi Suomessa on kymmeniä tuhansia ylimääräisiä työttömiä, koska heidän työnsä vie verottomasti työskentelevä vierastyöläinen, erityisesti rakennusalalla.

  Euro valuuttana saattaa romahtaa lähivuosina Kreikan, Portugalin ja Italian ylivelkaantumisen vuoksi. Jo syksyllä 2010 on pakko tehdä jotain (esim. erottaa eurosta ongelmamaat) Espanjan joutuessa vuorostaan sijoittajien pörssikeinottelun uhriksi. Velkakriisi on vasta alkamassa, ei loppumassa. Suomi on jo nyt sijoittanut miljardeja euroja velkaantuneiden ulkomaiden tukemiseen. Hyvinvointivaltio lopulta romahtaa.

  Kaksikielisyys maksaa Suomelle 1-4 miljardia euroa vuodessa.

  Ruotsalaismielisyyteensä kaatuivat presidentit Relander ja Svinhufvud. – Veikko Heiskanen, kansanedustaja (ml), professori

  lyyxem.freehostia.com/1930.htm

  Vähävaraisten torpparien ja muonamiehien ponnistuksilla syntyi Luukkaan eli Luukin kansakoulu vuonna 1906. Jouluna 1907 C.G. Avellan teetti koulurakennuksen ympärille piikkilanka-aidan sekä karkotti kevätlukukauden alussa kouluun pyrkivät lapset pois.

  http://suomenmaa.bravehost.com/

  Lokakuun lopussa 1915 lähti suomalainen lähetystö Tukholmaan: senaattori Otto Stenroth, Samuli Sario, A. H. Saastamoinen ja Axel Lille. Aaro Pakaslahti kertoo tästä teoksessaan Suomen politiikka maailmansodassa. Ruotsin valtakunnanmarsalkka kreivi Douglas vaati Suomelta Pohjois-Suomea (Kemijoki rajaksi) ja tarjosi korvaukseksi ”niin suuren osan Venäjän Karjalaa kuin se haluaisi”.

  Suomalaisten lähetystö ei kuitenkaan halunnut luovuttaa Pohjois-Suomea, mitä Ruotsi yritti anastaa vielä 1918.

  lyyxem.freehostia.com/teljo.htm

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: