Kepillä eduskuntavaalien jäätä

Eduskuntavaaleihin (17.4.) on tasan 50 päivää.

Välillä tekisi mieli vain suosiolla äänestää jotakuta sellaista, joka jopa saattaa päästä läpi. Mutta kuten eurovaalien alla kirjoitin, en usko sellaiseen. Minun yksi ääneni on ihan yhtä vähäpätöinen riippumatta siitä, meneekö se läpi pääsevälle vai pääsemättömälle ehdokkaalle. Periaatteesta sulkisin kuitenkin ehdokkaat sellaisesta puolueesta, jossa ääneni luultavasti (vaalitavasta johtuen) hyödyttäisi jotakuta itselleni epämieluisaa ehdokasta. (Viime eduskuntavaalien aikaan linkitin vaalitapaa käsittelevälle sivulle, jolla neuvotaan peräti hylkäämään puolueet siinä järjestyksessä, kuinka huono kunkin listan huonoin ehdokas on.)

Voin toki hypätä vaikka menestyspuolue Perussuomalaisten kelkkaan, jos heiltä löytyy ehdokas joka on kanssani samaa mieltä useimmissa minulle tärkeimmissä asioissa. Unelmaehdokas olisi tietysti sellainen, joka kannanottojensa perusteella ei ainoastaan ole samaa mieltä kanssani vaan myös näyttää ajattelevan loogisesti, niin että hän päätyy kanssani samoihin lopputuloksiin niissäkin asioissa, joista ei erikseen ole puhetta vaalikoneissa tai ehdokkaan kannanotoissa.

Aamulehden vaalikonetta kokeilin ensimmäisenä. Vaalikone sisältää täysin turhiakin kysymyksiä, joten vastattuani ensin kaikkiin kokeilin sitten toisen kerran niin, että vastasin vain itselleni tärkeisiin aiheisiin. Jälkimmäisellä tavalla parhaat ehdokkaat minulle olivat:

  1. Reijo Koistinen (vapauspuolue)
  2. Tomi Antila (ps.)
  3. Kalevi Helo (vapauspuolue)

Listan häntäpäässä ovat #150 Kai Flink (vas.), #149 Maria Morri (piraattipuolue) ja #148 Sanna Ojanen (kok.).

Vai että Vapauspuolue. Minulle ei ole jäänyt järjin hyvää kuvaa kyseisestä pienpuolueesta sen perusteella, mitä olen lehdistä lukenut. Lehtiin ei tosin tunnu enää voivan luottaa.

Vaalikoneen listan kärjessä oleminen ei per se (hauskat sanat!) tarkoita, että ehdokas olisi paras valinta minulle. Jos vaikka listaykkösellä on yksi eriävä mielipide kanssani asiassa, joka on minulle huomattavan tärkeä, se pilaa tietysti meininkini äänestää häntä.

Jään seuraamaan vaaleinalusuutisointia ja testaan vielä muita vaalikoneita. Blogiini on luvassa viiltävää poliittista analyysiä, joka ei säästele ketään. (Kunhan minulla on joskus aikaa kirjoitella.) Lopullista äänestyspäätöstäni en tälläkään kertaa paljasta blogissani (enkä muutenkaan kenellekään!).

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: