Moikka maailma!

Windows Live Spaces ilmoitti lopettavansa oman palvelunsa, niin että kaikki sen blogit on siirrettävä WordPressiin. Siirtymäaikaa olisi ollut maaliskuuhun 2011 asti, mutta tein oman siirtoni jo nyt kun vaihteeksi oli aikaa ja tarmoa.

Kun lukion ensimmäisellä halusin perustaa blogin, tartuin Hotmailiin tulleeseen MSN:n Spaces-mainokseen. Spacesissa oli muutama kiinnostava blogi, lähinnä lukiolaisen pitämä. Oli kätevää kun muiden suomenkielisten bloggaajien uusimmat päivitykset näkyivät syötteenä blogini valikossa ja muiden blogien vastaavien syötteiden kautta minut löydettiin.

Spacesilla oli varjopuolensakin. Se ei profiloitunut fiksujen blogien pitopaikaksi, vaan siellä oli paljon teinix-blogeja isoilla välkkyvillä hymiöillä koristettuna :-P. Välillä tuntui nololta pitää blogia siellä, ja ajattelin, että olisi kannattanut liittyä vaikka Bloggeriin. Nyt siirto tapahtui luontevasti, ja sain kätevästi vanhat merkintäni mukaan. (Tämä on muuten 333. merkintäni. Aika laaja blogi on viidessä vuodessa kertynyt, ja arkistoja selatessani hämmästyn kun huomaan unohtaneeni monet kirjoitukseni täysin.)

Vanhat merkintäni ovat tosin noloja. Pitääkö joku minua tilivelvollisena jos lukee jonkin lukioaikaisen mielipidekirjoitukseni? Tai vähän lapsellissävytteisen sepustuksen kuulumisistani? No ei kannata pitää! Sanoudun täten irti vanhoista mielipiteistäni. Lukio oli minulle monin tavoin kypsymisen aikaa, ja olen pitkälti eri ihminen nyt kuin silloin. Eli lue vain vapaasti blogini arkistoja, mutta huomioi, että kirjoittaja ”en ole minä”.

Blogini nimi on nolo. Se on aina ollut nolo, mutta aluksi en tiedostanut sitä. Se on toki muuttunut mielessäni abstraktiksi niin, etten enää ajattele sanojen sisältöä blogini kanssa touhutessani. Valitettavasti ”Krooninen äly” pistää todennäköisesti blogiini eksyvien satunnaisten surffarien silmään. Nyt olisi ollut hyvä sauma modifioida nimeä hiukan, mutta liian myöhäistä, eihän se tullut mieleeni kun äsken siirsin blogin osoitteesta krooninenaly.spaces.live.com osoitteeseen krooninenaly.wordpress.com.

En ole aivan tyytyväinen WordPressin ulkoasun mukautukseen. Vaikuttaa siltä, että voin muokata blogin ulkoasua, fontteja, värejä yms. ainoastaan maksamalla sellaisesta päivityksestä. Valmiiksi määriteltyjä teemoja WordPress sentään tarjoaa satakunta.

Nyt pitänee sopeutua WordPressiin; asetuksia ehdin jo muokkaamaan, mutta vielä olisi työn sarkaa blogin kanssa.

Krooninen äly

Tältä blogini viimeksi näytti Windows Live Spacesissa. Kuva on Googlen välimuistitallenne, joten palstojen otsikot ovat englanniksi.

Mainokset

2 responses to “Moikka maailma!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: