Tikusta asiaa

Nyt aloittaessani tämän kirjoittamisen tätä kuukautta, siis syyskuuta 2010, on jäljellä enää kolme tuntia ja viisi minuuttia. Koska tavoitteeni on kirjoittaa vähintään yksi blogimerkintä joka kuu, joudun nyt käärimään hihat ja panemaan toimeksi vaikkei erityisemmin inspiraatiota olekaan. Ajattelinkin mennä sieltä missä aita on matalin ja kirjoittaa pintapuolisesti, mitä elämääni kuuluu.

Olin kuluneen kesän Nordjobb-töissä Tukholmassa kuten edellisvuonnakin. Hoidin dementikkoja kuten edellisvuonnakin. Umpisuoleni ei tulehtunut toisin kuin edellisvuonna :). Olin työssäni taitavampi kuin edellisvuonna, itsevarmuuteni ja oma-aloitteisuuteni oli parempaa. Tapasin Tukholmassa paljon suomalaisia lääketieteen opiskelijoita, jotka siis tekivät samaa hommaa kuin minäkin.

Palasin Suomeen torstaina 12.8. Yllättäen laivamatka ei ollut niin musertavan tylsä kuin edelliset Turku—Tukholma-välin matkani kansipaikalla. Olin oppinut säännöstelemään laivan harvoja virikkeitä niin, että koko ajan oli tasaisesti vähän tylsää.

Syksyn aluksi jouduin uusimaan yhden tentin. Se meni läpi ja minusta tuli lääketieteen kandidaatti. Ekaa kertaa pidin uutta nimikylttiäni, jossa lukee LK, eilen kun kävimme potilasta haastattelemassa.

Kaksi viikkoa sitten oli syksyn ensimmäisen jakson tentti, mutta sen tulokset eivät ole vielä tulleet. Niiden tulisi tulla viimeistään huomenna. Ensimmäisen jakson aihe oli “ennaltaehkäisy”, ja se sisälsi varsin monipuolisesti asiaa kansantautien ehkäisystä. Liikunta muuten ehkäisee syöpääkin.

Ruotsin opinnot alkoivat heti syksyn aluksi. Svenska för läkare on varsin laaja kokonaisuus, johon kuuluu tauteihin, sairastamiseen, hoitoihin ja anatomiaan liittyviä käsitteitä, hieman kielioppia ja myös suullisia taitoja, jotta pystyisimme sanelemaan potilaskertomuksia sekä kohtaamaan ruotsinkielisen potilaan. Moni kurssitoverini tosin katsoo, ettei tule kykenemään hoitamaan kokonaista vastaanottotilannetta ruotsiksi.

Eilen kävin puhumassa erään professorin kanssa syventävien opintojen suorittamisesta. Syventävät opinnot ovat tutkimustyötä jonkun laitoksemme tohtorin (useimmiten professori) ohjauksessa. Tehdystä työstä kirjoitetaan raportti tai vaikka tieteellinen artikkeli. Lisäksi tehdään äidinkielen kypsyyskoe. “Syväreihin” voi käsittääkseni kuulua myös kurssimuotoista yliopisto-opetusta, mutten tiedä käytännöstä. Lupauduin joka tapauksessa mukaan mainitun professorin kokoamaan tutkimusryhmään, ja päässen aloittamaan hommat kunnolla ensi vuoden alussa.

Puhutaan vähän muustakin kuin opinnoista. Olen tällä viikolla ahkeroinut paitsi pitkien opiskelupäivien myös pikku asennusprojektin kanssa. Tänään lopulta sain itselleni asennettua haitarioven huoneeni oviaukkoon. Viime vuonnahan olin löytänyt vintiltä oven ja oletin sen kuuluvan huoneeni oviaukkoon. Niinpä nostimme sen kämppikseni kanssa paikalleen – mutta sitten huomasimme nolosti, että se olikin keittiön ovi! (Katso kuva!)

ovi

Nyt joka tapauksessa uusi ovi on paikoillansa. Jostain syystä tuollainen homma tuntuu hankalalta ja etenee hitaasti – itse koottavan haitarioven osat olivat odottaneet huoneeni nurkassa useita viikkoja.

Menovinkki tamperelaisille: Tänä viikonloppuna on Tampereen päivä, ja perjantaista sunnuntaihin kaupungilla on paljon tekemistä. Esimerkiksi moniin museoihin on vapaa pääsy. Itsekin olen menossa katsomaan tapahtumia, ja jos se kelpaa minulle, kelpaa se Sinullekin 😉 !

Ensi kuussa inspiroidun toivottavasti niin, ettei blogiin kirjoittaminen jää ihan näin viime tinkaan.

 


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: