Kulttuurien tukemisesta

Monikulttuurisuustutkija Pasi Saukkonen hämmästelee Hesarin mukaan, että Suomessa yhteiskunnan taloudellinen tuki maahanmuuttajakulttuurille on “mitätöntä”.

Mielestäni Suomen ei todellakaan tarvitse tukea muiden maiden kulttuuria rahallisesti. Eivät suomalaisetkaan odota saavansa muilta valtioilta rahaa omiin kulttuuriprojekteihinsa. Sen sijaan muut maat, esimerkiksi Venäjä tai Vietnam, voivat pitää huolta omasta kulttuuristaan sekä rajojensa sisällä että esimerkiksi rahoittamalla projekteja Suomessa.

Toisaalta Suomen valtion rahoittama suomalainenkin kulttuuri on usein tekotaiteellista paskaa. Ehkä arvokkain osa kulttuuria on se, mikä näkyy ihmisten – suomalaisten ja muunmaalaisten – arkielämässä, eikä sen tukemiseen tarvita rahaa.

Saukkosen keskustelunavaus on sikäli harmillinen, että yhteiskunnalliset vaikuttajat ja poliitikot saattavat joutua myötäilemään sitä – ja ehkä jopa toimimaan sen eteen – vain, jotta heitä ei leimattaisi rasisteiksi.

> Viimeksi kirjoitin väärän mielipiteen omaavaksi leimautumisesta koskien poliitikko Korholaa ja Kioton sopimusta 16.2.2005

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: