Itella, tee työsi

(Heh, Windows Live Writer alleviivaa Itellan punaisella siksakilla, eli se ei ole oikea suomen kielen sana…)

Kämppikseni valittaa, kun posti kääntää väkisin hänen postinsa vanhasta osoitteesta uuteen. Postin kääntämispalveluhan on ilmainen vain kuukauden kokeilujakson ajan, sitten siitä pitää maksaa. Kämppis ei ole maksanut, mutta hänen postinsa kääntyvät silti – silloinkin, kun hän tarkoituksella tilaa jotain vanhaan osoitteeseensa vanhempiensa luo.

Itella on perustellut niin uutta salanimeään kuin kiisteltyjä palvelunheikennyksiään ja hintojensa nostoa sillä, että Itellan on nyt pärjättävä taloudellisesti kuin yksityisfirman. Mutta yksityisfirmojen rinnalla Itella kyllä kalpenee, sillä yksityisfirmat toimittavat lähetyksensä sinne minne lähettäjä/vastaanottaja ne haluaa eivätkä määräile että vastaanottajan on esimerkiksi ryhmiteltävä postilaatikkonsa.

Kaiken huippu on kuitenkin Itellan uusi innovaatio, jota aluksi epäilin aprillipilaksi. Itella aikoo ottaa kokeiluun postin toimittamisen sähköpostiin! Aluksi johonkin Porvoon kylään osoitettuja kirjeitä aletaan skannata sähköpostin liitetiedostoiksi ja perinteistä postia kannetaan vain kahdesti viikossa.

Tämä kokeilu on kyseenalaistettu mm. kirjesalaisuuteen vedoten. Eihän kukaan saisi avata toiselle osoitettua kirjettä!

Itellan tulisi tajuta myös tämä asia: Jos lähettäjä tahtoo kirjeensä toimitettavan sähköpostitse, hän ihan itse lähettää sen sähköpostitse. Jos hän haluaa sen perille perinteisenä postina, hän ihan vapaasta tahdostaan pudottaa sen Itella-laatikkoon. Itella joko on itse tai pitää “asiakkaitaan” mielettömän tyhminä – tai ehkä tämän kokeilun taustalla onkin jokin juonikkaan älykäs bisnesidea.

(Ai niin, vielä Itellalle tiedoksi: jos edistätte sähköpostin käyttöä, samalla heikennätte omia markkinoitanne – olettehan pohjimmiltanne sähköpostin kilpailija.)

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: