Ruokaohje: kasvis-nuudelikeitto

Olen laittanut itämaista kasvis-nuudelikeittoa nyt pari kertaa, kun löysin reseptin netistä. Alla oma varianttini. Kasvisruoka on mukavan halpaa ja tuo hyvää vaihtelua “makuelämyksiin”. Tässä reseptissä käytetään maustuksena muiden muassa kanalientä ja soijakastiketta, joilla saa keittoon ruokaisaa makua.

100 g munanuudeleita
1,3 l kanalientä
100 g kukkakaalia pieniksi kukkasiksi leikeltynä
100 g kiinankaalia paloiteltuna
4 vihersipulia hienosti paloiteltuna [En ole koskaan tehnyt vihersipulilla, joskus käytän hieman tavallista sipulia.]
1 iso tomaatti kuorittuna ja paloiteltuna
1 rkl vaaleaa soijakastiketta [Olen käyttänyt tummaa. Lorautan sitä reilulla kädellä.]
1 rkl jauhettua kuminaa
1 tl jauhettua korianteria [Näitä mausteita en ole raaskinut hankkia. Käytän joskus currya, vaikka se ei näitä sisälläkään.]

  1. Pane nuudelit kuumaan veteen pehmenemään. [Vinkki: katko lyhyiksi pätkiksi, niin on helpompi syödä.] Kaada pehmeät nuudelit lautaselle odottamaan.
  2. Valmista kanaliemi. Kiehauta.
  3. Kaada kasvikset ja mausteet joukkoon, pidä kiehumislämpötilan tuntumassa – alkuperäisen ohjeen mukaan viisi minuuttia, mutta mielestäni ainakin kaalien on hyvä pehmetä hieman kauemmin.
  4. Lisää vielä nuudelit pehmenemään pariksi minuutiksi jälkilämmöllä.

Sitten vaan nauttimaan! Ohjeesta riittänee kolmeen annokseen. Alkuperäinen ohje sanoo “neljälle”, ja näin varmaan onkin jos keiton lisäksi on muita ruokalajeja. Vähensin hieman alkuperäisen ohjeen liemimäärää, koska lientä tuntui tulevan turhan paljon.

Kasvis-nuudelikeitto

 

Advertisements

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: