Meitä on jo 5,4 miljoonaa

Jännä juttu. Muistaakseni kun olin ala-asteella, minulle opetettiin Suomen väkiluvun olevan 5,2 miljoonaa. Sitten vuonna 2006, lukioaikoina, kirjoitin että se nousi 5,3 miljoonaan. Ja nyt, vain alle neljä vuotta myöhemmin, se onkin jo 5,4 miljoonaa. Nopeaa edistystä!

Itse asiassa Tilastokeskus arvioi väkiluvuksi vuodenvaihteessa 5 351 300. Ähäkutti, terveysministeri  – eipä 5,3 miljoonaa rokoteannosta riitäkään, nyt kaikki joka-asianmarisijat barrikadeille!

Lisäystä vuoden aikana on 25 700. Ulkomailta Suomeen on muuttanut 26 400 eli toiseksi eniten historiassa; eniten muutti viime vuonna. Syntyneiden määrä on hieman nousussa, tänä vuonna syntyy yhteensä arviolta 60 100 lasta.

Olisi kivaa jos väkiluku kasvaisi myös täällä perifeerisen Pohjois-Savon muuttotappiokunnissa, jollaisessa olen joululomaa viettänyt. Sain tunnelmallisen, perinteisen joulun, siitä kiitos mummille!

Hyvää uutta vuotta, lukija – ja vuosikymmentä! (Kun 1980-luku on “kasari” ja 1990-luku “ysäri”, niin mitenkäs 2000- ja 2010-luvut?)


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: