Muutoksia 2: mUUToksia, eli ekat jehovalaiseni

Voisiko uuteen kotiin muutettuaan virstanpylväänä pitää sitä, kun Jehovan todistajat ensi kertaa tulevat julistamaan sanomaansa? Tänään niin joka tapauksessa kävi, tasan kuukausi muuton jälkeen. Todistajat eivät tosin ilahduttaneet jutuillaan minua vaan kämppistäni, itse olin juuri sillä hetkellä lähikaupassa.

Asuin “kotona” 21-vuotiaaksi asti. Kesällä sain opetella itsenäistymistä Tukholmassa asti työskennellessäni, eikä se ollut mikään shokki minulle. Uuteen kotiini lääkiksen lähelle muutto ei sekään shokeerannut, ja täällä olen viihtynyt hyvin. Kämppiksestä huolimatta minulla on paljon omaa rauhaa ja tilaa, toisaalta taas ei tunnu yksinäiseltä.

Sitten syväfilosofiaa. Olen ollut varsin tyytyväinen elämääni viime aikoina, vaikka joskus on erinäisten asioiden takia huonompia päiviä. Eikö “itsensä löytäminen” olekin karsea klisee, popkulttuurin meille syöttämä muka-syvällinen “prosessi”? Näin olen kauan ajatellut, mutta tänään mietin, olisiko minulle paikallaan itseni löytäminen. Ehkä Jehovan todistajien lehtiset saivat minut mietteliääksi. Olisiko minulta oma persoonani kadoksissa, voisiko olla etten tiedä kuka olen? Minun on usein vaikea jutustella (kenenkään kanssa); johtuisiko tämä siitä, että minulta puuttuvat selkeästi määritellyt mielipiteet ja intressit? Muuta voisi luulla blogiani lukemalla, mutta toisaalta nokkelimmat tekstini on kirjoitettu ehkä kolmisen vuotta sitten, nykyään kirjoitukseni ovat harvassa ja tasapaksut.

Sitten pinnallisempaan. Lukuvuoteni alkoi tilastotieteellä, jota minun pitäisi osata – olenhan lukenut tilastotieteen kursseja “välivuotenani”, kun en lääkikseen ensi yrittämällä päässyt. Tentin jälkeen tuntui siltä kuin pääsisin täpärästi läpi (siltähän se aina tentin jälkeen tuntuu!), mutta katselin mallivastauksia, ja ne olivat jotain ihan muuta kuin omat vastaukseni. Siinä missä minä sanoin, että erään diabetes-tutkimuksen interventioita ei voisi resurssipulan takia soveltaa käytäntöön, mallivastaus sanoi että siihen ei paljon resursseja tarvita, kun seuranta tapahtuu aika harvoin väliajoin. Noloo!

Tänään on ollut tavallinen perjantai. Minulla oli vain pari tuntia kontaktiopetusta. Kämppikseni lähti mökille kuten joka viikonloppu. Saunoin kuten joka perjantai. Sitten sainkin nauttia lempi-tv-sarjani Babylon 5:n neljännestä tuotantokaudesta; sain DVD-boksin postissa tänään. Epänormaalia tässä päivässä olikin lähinnä se, että pyöräilin kahteen otteeseen postiin DVD-lähetyksen toivossa, ja Jehovan todistajien oven takana piipahdus.

(Edellinen muutokseni.)

Mainokset

One response to “Muutoksia 2: mUUToksia, eli ekat jehovalaiseni

  • Markku

    Suora linaus MikroPC:ltä :Taas yksi syy käyttää nettiä :.Internetin käyttö ei eristä muista ihmisistä tai tee epäsosiaaliseksi, toisin kuin aiemmin on väitetty, kertoo tuore yhdysvaltalaistutkimus. Pew Internet and American Life Project -hankkeen julkaiseman tutkimuksen mukaan netin käyttö laajentaa ihmissuhteita. Kolme vuotta sitten Arizonan yliopiston julkaiseman tutkimuksen tulos oli täysin päinvastainen. Tutkimuksessa sosiologit väittivät netin käytön eristävän yhdysvaltalaisia. Tuoreen Pew Internetin julkaiseman tutkimuksen mukaan taas matkapuhelimien ja netin käyttäjät yhdistettiin muita laajempiin ja moninaisempiin keskusteluihin. Nettiä käyttävät ovat usein yhteisöpalveluiden sekä keskustelupalstojen käyttäjiä. ”Meidän avainlöytömme haastaa aiemmat tutkimukset sekä arkiset pelot siitä, että uudella teknologialla olisi haittavaikutuksia sosiaaliseen elämään”, tutkijat sanovat. Yli 2500 henkilön puhelinhaastatteluna suoritettu selvitys kertoo, että vuoden 1985 jälkeen eristyneisyys ei ole muuttunut juuri ollenkaan. Viimeisen 25 vuoden yhdysvaltalaisten keskusteluverkostot ovat kuitenkin kaventuneet kolmanneksen.Nettiä ja matkapuhelimia käyttävien sosiaaliset verkostot olivat kuitenkin muita laajempia. Matkapuhelimien käyttäjillä verkostot olivat 12 prosenttia muita suurempia. Niillä, jotka jakoivat netissä kuvia tai käyttivät pikaviestimiä, sosiaaliverkostot olivat taas yhdeksän prosenttia muita laajempia.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: