Douglas Adams: Linnunrata

Linnunrata on takakansitekstin mukaan “maailman ainoa viisiosainen trilogia” sen osat ovat (ulkomuistista!) Linnunradan käsikirja liftareille, Elämä, maailmankaikkeus ja kaikki, Terve, ja kiitos kaloista!, Maailmanlopun ravintola ja Enimmäkseen harmiton. Pikku yksityiskohtiin takertuvana persoonana esitän kuitenkin itselleni kysymyksen, eivätkö Mooseksen kirjat sitten ole viisiosainen trilogia ja vastaan itselleni: eivät tietenkään, nehän ovat pentateukki.

(Wikipediasta tarkistus paljastaa, että Maailmanlopun ravintola on itse asiassa toinen sarjan kirjoista, mutta muuten listani järjestys meni ihan oikein!)

Adamsin tuotanto on todella humoristista. Hän on kirjojensa perusteella sellainen mielikuvituksellinen epeli joita varmaan useimpien tuttavapiiriin kuuluu. Esimerkiksi Maailmanlopun ravintolan koko konsepti on vaatinut todella erityislaatuista mieltä. Linnunrata naurattaa paljon enemmän kuin vaikka The Asti Spumante Code. Näin Linnunradan käsikirjan liftareille elokuvana aikoinaan tähtitieteen kurssilla, ja kirjasta huomasin, että kyseinen elokuva noudatti kirjan juonta aika tarkasti. Mutta siis vain “trilogian” ensimmäisen osan juonta; elokuva saattaa siis saada jatko-osia.

Teoksen loppuosassa tipuin ikävä kyllä kärryiltä. En tajunnut rinnakkaistodellisuusjuttua ollenkaan, minulle oli siis aika epäselvää miten se Maa välillä oli tuhoutunut ja välillä ei jne. “Trilogian” loppu oli myös turhan onneton tai miten sen itse kukin ottaa. Mutta on Adams niin hienon sarjan kirjoittanut, että hän saa lopettaa sen ihan miten haluaa.

linnunr

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: