Umpisuolen tulehtuminen Ruotsissa

Umpisuolen tulehdus ei aina aiheuta tyypillisiä oireita. Uskoin, kun minulle Karoliinisen yliopistosairaalan ensiavussa sanottiin 2.8. aamulla, että olin vain syönyt jotain vatsaa ärsyttävää ja että vatsassa oli ehkä “jokin tulehdus”. Kivut olivat kovat, ja olinkin pettynyt, kun sanottiin että olisi lähdettävä kotiin ilman mitään kipulääkitystä. Kun kysyttiin, haluaisinko kuitenkin jotain lääkettä mot illamående, otin tämän tietysti vastaan, olinhan maksanut lystistä 300 kruunua.

Iltapäivällä pelkäsin jo pahoin, että syyllinen yöunet riistäneisiin kipuihini voisi olla tulehtunut umpilisäke. Kovin vaivalloista oli tuossa vaiheessa lähteä taksilla sairaalaan. Kun tulin paikalle toistamiseen, tapaukseni otettiin jo vakavammin: en joutunut odottamaan hoitoon pääsyä kuin hetkisen.

Tuntien odottelun (soitin kotiväelle) ja erinäisten kokeiden jälkeen pääsin illalla vuodeosastolle, ja pian minut haettiinkin sieltä leikkaukseen. Se, että minut on aiemminkin nukutettu leikkausta varten ja se, että opiskelen lääketiedettä, vaikuttivat paljon rauhalliseen mielentilaani. Olin vain iloinen, että kivuilleni tehtiin jotain. Leikkaussalihenkilökunta oli tosi ystävällistä ja mukavaa, juttelivat kaikenlaisia. Klaarasin muuten koko sairaalareissun ruotsin kielellä.

Nukutuslääkkeen pistäminen sai aikaan ihan luonnollisen “nyt olen nukahtamaisillani” –tunteen. Kun minut herätettiin joitain tunteja myöhemmin, tajusin nopeasti, missä olin ja mitä oli tapahtunut.

Toivuin niin, että kahdeksan päivää leikkauksen jälkeen oli täysin terve olo, pääsin liikkumaan aivan normaalisti. Kymmenen päivää leikkauksen jälkeen tulin Tukholmasta kotiin Tampereelle. Kesätyöt siinä loppuivat kaksi viikkoa aiottua aiemmin.

Mainokset

5 responses to “Umpisuolen tulehtuminen Ruotsissa

 • Markku

  Joo näitä virheellisiä diagnooseja kyllä tapahtuu.Noin 30-kymppisenä olin herkkä sairastamaan keuhkoputkentulehdusta, jollainen taas tuntui olevan.Työpaikka-lekuri tuumasi jotta kotiin ja lepoon muutamaksi päiväksi.Kohta kuume nousi yli 39, jatkuen pari päivää. Menin uudelleen ko.lekurille, ja tuumasi että lepoa vaan muuta päivä.Sängyssä henkitoreissani maatessani en ehkä olisi selvinnyt hengissä,ellei muistaakseni yskiminen aiheutti niin kovan kivun alavatsan/pallean/rintakehän seudulle että oli pakko lähteä sairaalaan.(oli muistaakseni viikonloppu, jolloin en ko. työpaikkaläärille onneksi voinut mennä).No sairaalassa muutamien kokeiden jälkeen oltiin varmoja että minulla on keuhkokuume !Olin viikon verran aikalailla kanttuvei, mutta selvisin hengissä !Kuuluu osastoon : Esimerkki lääkärin tekemästä virheellisestä diagnoosista !?

 • Tikusta asiaa « Krooninen äly

  […] kuten edellisvuonnakin. Hoidin dementikkoja kuten edellisvuonnakin. Umpisuoleni ei tulehtunut toisin kuin edellisvuonna . Olin työssäni taitavampi kuin edellisvuonna, itsevarmuuteni ja oma-aloitteisuuteni oli […]

 • Vanha suola janottaa « Krooninen äly

  […] oli Kockens Piffi Allkrydda, jonka olin tuonut Ruotsista oltuani siellä kesätöissä 2009. Lisättyäni mausteen katselin maustepussista, että mausteen ainesosista suurin olikin suola, ja […]

 • Sunnuntaisaarna: Verenvuototautinen koskettaa Jeesusta ja paranee | Krooninen äly

  […] olin sairastanut umpilisäkkeentulehduksen, pohdin niitä poloisia entisaikojen ihmisiä, jotka kärsivät sellaisista ilkeistä vaivoista ja […]

 • Umpilisäketulehdukseni koko stoori | Krooninen äly

  […] 2009 sain nk. umpisuolentulehduksen. Kirjoitin asiasta tuoreeltaan, mutta jätin monta “herkullista” yksityiskohtaa mainitsematta. Ne kertovat […]

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: