Conn Iggulden: Keisari. Kuninkaiden kuolema

Igguldenin Keisari-sarjan kirjoja ei ole nimetty hirveän kuvaavasti; on helppo unohtaa, mikä kirjoista on mikin. Kuninkaiden kuolema on kuitenkin sarjan toinen osa (juttua ekasta osasta täällä), ja se kertoo Julius Caesarin hurjasta nuoruudesta, merirosvojen kaappaamaksi joutumisesta sekä mutinalaisten orjien aloittaman kapinan kukistamisesta – ynnä Caesarin traagisesta henkilökohtaisesta onnettomuudesta.

Iggulden kertoo kirjan lopussa tarinan historiallisesta taustasta. Hän on tehnyt taitavan sepittämisen vuoksi myös aika rohkeita mutkien suoraksivetämisiä historialliseen faktaan – esimerkiksi muuttanut Octavianuksen Juliuksen sisarenpojanpojasta Juliuksen serkuksi – mikä toisaalta tuntuu kyseenalaiselta: eikö olisi mukavinta lukea lähes-faktaa, johon on tiedon puutteessa sepitetty täytettä? Mutta toisaalta Iggulden kirjoittaa niin mukaansatempaavaa tekstiä, että ehkä hän on tehnyt hyvän ratkaisun. Iggulden kirjoittaa joutuneensa myös karsimaan pois varsin paljon Caesarin elämänvaiheista, koska hän on ollut niin monessa mukana.

Kuninkaiden kuolema on kiehtovaa luettavaa, joka innostaa pohtimaan maanosamme historiaa. Iggulden saa lukijan tuntemaan olevansa itse mukana tapahtumissa – historiallisissa taikka sepitetyissä. Keisari-sarja on riittoisaa luettavaa, joten pokkari kannattaa hyvinkin raahata mukaansa vaikka ulkomaanmatkalle asti.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: