Mikä siinä on?

Aika jännä ilmiö kuinka paljon tuntuu tenttiviikolla olevan vapaata aikaa. Aiemmin ei mihinkään ollut kunnolla aikaa, mutta nyt sitä ehtii pestä pyykkejä, lueskella niitä näitä, surffailla netissä, käydä kaupassa ja tuijottaa telkkaria.

Totta kai se on lukemisen välttelyä!

Meillä lääkisläisillä kun ei ole mitään hiihtolomaakaan, niin pitäähän lukulomaviikko ottaa loman kannalta. Viikonloppuna en saanut luetuksi oikein ollenkaan, mutta tänään olen sentään lukenut läpi lihaskudoksen histologian. Jakson aiheena oli "liikkuminen", ja käsitellyissä asioissa oli todella paljon anatomiaa, lisäksi myös murtumia, selkävaivoja, ergonomiaa, kuvantamista…

Jakson asiat tuntuisivat olevan kohtuullisesti hallussa.

Ensi viikolla on alkamassa "hapen saanti" -jakso, ja pääsemme mm. ensi kertaa kuuntelemaan stetoskoopilla. (Tätä on odotettu.) Luvassa on myös sosiaalista toimintaa, kun fuksivuosi "pannaan pakettiin" oikein pukujuhlissa.

Puvusta puheenollen valkohaalarit tulivat tuossa viikko sitten. Mahtaako ensimmäinen tilaisuus opiskelijahaalareihin sonnustautumiseen olla wappu?

Sain kesätyötä! Tästä kirjoittelen myöhemmin. (Minulle on kunnia-asia pitää tämä vanha blogi "hengissä", vaikka kirjoittelumotivaationi on laskenut rajusti, ja kaikki vakilukijat, joita minulla oli vielä vuosi sitten, ovat kaikonneet…)

supistusnopeus
Olisin laittanut tähän stetarin kuvan, mutta se on hukassa, joten tässä kaaviossa lihaksen supistumisnopeuden riippuvuus taakasta. Rasch & Burke, s. 88.

Mainokset

3 responses to “Mikä siinä on?

  • Juho

    Kiintoisaa… Hyvin kiintoisaa en tajuu tuosta sun taulukosta mitään mutta pidä lippu korkeella!!! Voisit koittaa vähä mainostaa tätä blogias vaikka kirjotusmotivaatios on laskenu. ____________________________________________________Peace and loveT: Rakas pikkuveljesi!!!!!!!!!! (se huonompi)(musta tukka, hamppu farkut lainasin sulta tänään semmosii jotain saksia et sain johdon poikki ja tein tuuletimen)

  • Tuukka

    meillä sostyön opiskelijoillakin on valkoiset haalarit. huomasit tosin ehkä, jos olit kuluneen kevään valkohaalarisitseillä. itse en tosin oo haalareita hankkinut.- vanha vakilukija, joka bongasi blogin pitkästä aikaa

  • Perttu

    Hauskaa että vanha vakilukija on palannut 🙂 Haalareiden hankkimisesta/hankkimattomuudesta voi aika hyvin päätellä sen, miten tosissaan joku aikoo jollekin alalle (tai sitten vain miten paskaa jonkin ainejärjestön yhteishenki on :D). Onko jo tiedossa minkä väriset haalarit hankit ensi lukuvuonna, nekin valkoiset?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: