J.K. Rowling: Harry Potter ja kuoleman varjelukset

En ole päivitellyt blogiani aikoihin erinäisistä syistä. Yksi niistä on, että minulle läheinen ihminen kuoli joitain viikkoja sitten. En kuitenkaan halua kertoa siitä sen enempää, kun bloggaamiseni yksityiselämästäni on muutenkin sen verran pinnallista. Siirrytäänpä siis kirja-arvosteluun.

Kuolemasta tuleekin tarinan edetessä viimeisen Harry Potter -kirjan pääasiallinen teema. Kirjassa käydään mitä jännittävimmissä paikoissa ja palataan moneen sivuhenkilöksi jääneeseen hahmoon sellaisella paneutuvuudella, että monta heistä ei voikaan enää sanoa sivuhenkilöksi. Kirjan entistä värikkäämmät ja tunnelmallisemmin kuvatut toimintaosuudet herättävät kysymyksen, onko Rowling ajatellut kirjaa kirjoittaessaan jo elokuvasovitusta.

Joku Potter-faneista on jo edellistä kirjaa lukiessaan saattanut tajuta suuren loppuratkaisun, mutta valtavaa yhdistelykykyä ja näkemystä sellainen olisi vaatinut. Itselleni koko juttu oli niiiin ennalta-arvaamattomissa… Harryn {deus ex machina -tyyppinen pelastus} kirjan lopun lähestyessä tuntui hieman käsittämättömältä, mutta teki tietysti mahdolliseksi suuren loppuhuipennuksen.

Potter-sarja on vain parantunut osa osalta, eikä päätösosa ole pettymys! Rowling on muistaakseni kertonut, ettei kirjoita enempää Pottereita mutta saattaisi silti kirjoittaa jostakusta muusta velhomaailman hahmosta. Se voisi olla mielenkiintoista.

scan0004

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: