Lääkiksen pääsykoe 2008 ym.

Arvatkaas vaan, tuntuuko mahtavalta olla vapaalla pitkästä aikaa! Nyt voin itse päättää, mitä luen. Galenoksen vuoksi pidättäydyin kaikista muista kirjoista muutamaksi kuukaudeksi.

Omatunto tuntuu yhä kolkuttelevan, jos teen jotain "turhaa". En ole vielä täysin sopeutunut siihen, ettei minun tarvitse lukea pääsykokeeseen. Menemme kai perheen kanssa viikonloppureissulle Lappeenrantaan, eli on minulla oikeata lomamatkailuakin. Ja ensi viikolla alkaa tietysti kesätyö, eli en saa lomailla kauan.

Nyt voin jopa lukea Ilta-Sanomia. Tänään olikin kiintoisa juttu lääkärien töppäilyistä. Kerrottiin esimerkiksi Suomessa työskennelleestä ruotsalaislääkäristä, joka ei osannut mitata verenpainetta, ja silmälääkäristä, joka väitti potilailleen näiden tarvitsevan kaihileikkausta ja painosti näitä tulemaan tätä varten hänen yksityisvastaanotolleen.

Miten lääketieteellisen valintakoe minulla sujui? Tuntui menneen ihan hyvin, mutta kun tein itselleni summamutikassa pisteytyksen, alkoikin tuntua siltä, ettei ole syytä hehkuttaa turhia. Saatan saada noin 2/3 pisteistä, mutta viime vuonna ainakin tarvittiin sisäänpääsyyn 3/4. Toivottavasti arvioni osui alakanttiin ja/tai pisterajat ovat viimevuotista alempana…

No joo, eihän se koe lähtenyt lupaavasti sujumaan. Ensimmäisenä tehtävänä oli nimetä elimiä vatsan vertikaalisesta poikkileikkauksesta kyljeltä katsoen. Kolmestatoista kohdasta oikein meni ehkä viisi, vaikka muistin nähneeni samantapaisen kuvan Galenoksessa. Tyhmiä virheitä tuli tehtyä.

Kemia taas sujui jälleen yllättävän hyvin. Histidiini–urokaanihappo-reaktion esittäminen tikkukaavoin sujui. ALAT-entsyymitehtävien pariin kohtaan en tosin ehtinyt ruveta.

Kokonaisuudessaan tuntui menevän ihan hyvin, mutta kilpailu on kovaa ja niin paljon vaaditaan… Miten olisin voinut puristaa vielä lisää pisteitä?

Valtaosa tehtävistä liittyi tähän elimeen (tosin ihmisen, ei lampaan kuten kuvassa; kuvalähde):

Leber_Schaf

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: