Noteerattua

  • Aviisi on hieno. Ylioppilaslehti Aviisi on uudistunut ulkoasullisesti, mutta sisältö on tietysti oleellisempi. No, sisällöllisesti lehti on todella ansioitunut; ihastelin jo viime vuoden puolella, kuinka paljon hyviä juttuja lehden palstatilaa on viemässä.
  • Nepokratia. Korpelan pilakuvassa (Aviisissa) on älyä ja ideaa. Olenkin kummastellut, miten Yhdysvaltain politiikassa voikaan olla niin paljon vaikutusvaltaisia sukuja ja "vanhempien jalanjäljillä seuraamista". Nykyisen presidentin isä on ollut presidenttinä ja johtavan demokraattiehdokkaan aviomies oli presidentti 1990-luvulla, eikä siinäkään vielä kaikki. Mormonirepublikaaniehdokkaan isä on ollut erään osavaltion kuvernööri, ja nykyisen presidentin veli on tätä nykyä myöskin kuvernöörin asemassa. Miten tämä kaikki voi olla mahdollista? Pilakuvaaja yhdistää tämän fiksusti Benazir Bhutton salamurhaan. (Heh, Tiedonantaja tosin kertoo, että "Monet Pakistan-asiantuntijat ovat toki spekuloineet myös Bushin–Cheneyn hallinnon sekaantumisesta Bhutton salamurhaan".) (Keksimäni sivistyssana nepokratia tulee sanasta nepotismi ja päätteestä -kratia. Latinassa nepos on muuten ’lapsenlapsi’.)
Korpela
  • Turun sinappi lähtee kauemmas. Kauaa ei Uppsala saanut Turun sinappia valmistavaa tehdasta pitää. Unilever tms. ylikansallinen jätti lopettaa tehtaan nyt sieltäkin ja muuttaa "euroopammas". Tällaista se on globaalissa maailmassa. Käyttäkää Auran sinappia.
  • Kiinnostavia näkökulmia kirkkokritiikkiin. Metron kolumneissa on käsitelty pariinkin otteeseen evankelis–luterilaisen kirkon tilannetta. Onneksi kolumnistit eivät ole ratsastaneet populistis–ateistisella paatoksella. Kolumnit ovat herättäneet keskustelua lehde yleisönosastollakin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: