Noteerattua

  • Galenoksesta on ilmestynyt uusi painos. Onnea vaan WSOY:lle, jolta kaikkien lääkikseen hakevien on tänäkin vuonna ostettava uusi kirja. Tilaan kirjan samasta paikasta kuin viime vuonna, siis Booky.fi:stä – hinta on halvempi kuin kaupoissa, eikä posti- ja käsittelymaksuja veloiteta.
  • Arkipäivän kielenhuoltovinkkejä. Nykyisin "kiitos"-sanaa käytetään kovin paljon, kun taas "ole hyvä" sanotaan varsin harvoin. Esimerkiksi kaupan kassa voi sanoa "kiitos" kolme kertaa yhdelle asiakkaalle. Mutta eikös "kiitos"—"ole hyvä" ole aika vakiintunut lausahduspari? Vai eikö asiakasta saa velvoittaa olemaan hyvä sen jälkeen kun tämä on suostunut pulittamaan kauppiaalle rahaa?
    Toinen aiheeseen liittyvä ongelma on lausahdusten "olkaa hyvä" ja "olkaa hyvät" välillä. Muistakaa siis tämä: "Olkaa hyvä!" on teitittelyä, ja se sanotaan aina yhdelle ihmiselle. "Olkaa hyvät!" taas on monikossa, eli se sanotaan monelle ihmiselle. Uskallanpa väittää, että useimmat ihmiset sanovat virheellisesti "olkaa hyvä" monelle ihmiselle puhuessaan. Lopettakaa se!
  • Kerjäläiset ovat EU:n vika. Helsingin Sanomat kertoi eilen, että Helsinginkin katukuvaan on ilmestynyt kerjäläisiä. He ovat lehden mukaan Itä-Euroopan romaneja. Romaniasiain neuvottelukunnan edustaja kertoi jo etukäteen varoittaneensa, että jollei Itä-Euroopan romanien huonoille oloille tehdä jotain, Suomeen tulee tällainen ongelma, kun EU saa uusia jäsenmaita ja rajat avautuvat.
    Eettinen kysymys: pitäisikö kerjäläisille, joita on nähty etenkin viime vuodesta lähtien täällä Tampereellakin, antaa rahaa? Sisäministeriön edustaja sanoi Helsingin Sanomissa, että jos ihmiset lakkaisivat antamasta, kerjäläiset lakkaisivat tulemasta.
Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: