Tasa-arvo

Hoitsut
Jännää, että Tehy aikoo ryhtyä rajuihin toimenpiteisiin saadakseen parannusta hoitajien palkkoihin. Aivan syystäkin! Nyt Suomessa koulutetut hoitajat muuttavat kunnon liksojen perässä Norjaan ja muualle. Valtiolla on kyllä varaa maksaa lisää, eikä se missään nimessä saa sysätä vastuuta hätää kärsiville kunnille. Palkan lisäksi olisi pitkäjänteisesti järkevä ajatella myös työoloja: jos hoitajia koulutettaisiin ja virkoja olisi enemmän, työolot paranisivat niin, että ala (ja Suomeen töihin jääminen) houkuttelisi.
 
Parturi–kampaamo
Naisten hiustenleikkuu (/-kampaus/-muotoilu) kestänee kauemmin kuin miesten, mutta silti on olevinaan niin väärin, että hinnat ovat erilaiset. Parhaiten tasa-arvo toteutuisi, jos parturi–kampaamossa olisi aikaperusteinen veloitus. Minä en halua maksaa enemmän!
 
Kielenhuolto
Joku PK-feministi Kotimaisten kielten tutkimuskeskuksessa on nostanut taas keskusteluun mm. sanat varusmies ja jokamiehenoikeudet. Lakitekstiin eivät sovi "maskuliinisuutta tihkuvat" sanat, mutta milläs ne korvataan? Varushenkilö ja jokahenkilönoikeudet kuulostavat… siltä, mitä ne ovatkin. Keinotekoiselta yritykseltä korjata "vääriä" sanoja. No, noita kahta sanaa ei kylläkään esitetä ratkaisuksi, vaan asiaa käsitellään Kotuksessa vasta myöhemmin. Kirjoitan sitten myöhemmin, mitä mieltä olen, mutten oikein usko, että hyvää ratkaisua saadaan aikaan. Ehkä nuo sanat voisi yksinkertaisesti hyväksyä asiakäyttöön molempia sukupuolia koskemaan muinaisjäännöksinä. Tai no ei tietenkään voi, ei nyky-yhteiskunnassa. Jossain vaiheessa asiasta kuitenkin nousee hirveä haloo.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: