Noteerattua rahasta

Ihan sattumalta vaan
 
SpecSavers-niminen brittiläinen optikkoketju on saapunut Suomeen. Kyseinen ketju myy silmälaseja älyttömän halvalla: yksitehot voi saada muutamalla kympillä. Verkkokeskusteluissa onkin kerrottu, että tähän asti suomalaiset optikot ovat ottaneet varsinaista kiskurihintaa silmälaseista. Hämäräperäinen hinnoittelu ja "laadulla" rahastaminen ovat pitäneet optikot tyytyväisinä.
 
Nissen-optikkoketju alkaa nyt myydä halpoja yksiteholaseja varastovoimakkuuksin hintaan 35 euroa. "Ei tämä nyt mistään SpecSaversista johdu, että me näin halvalla myymme. Sattumalta vain alamme tarjota tuotteita järkevään hintaan, vaikka suomalaiset eivät ikinä ennen ole sellaisia saaneet nähdä." (Edelliset virkkeet eivät ole suoraa lainausta, mutta noin kuvittelisin ketjun virallisesti sanovan.) Kilpailutilanne on: SpecSaversin liike on Tampereen Hämeenkadulla monen monen muun optikkoliikkeen vanavedessä.
 
Money talks
 
Yhdysvaltalainen kulttuuri yhdistetään usein rahan ihannointiin. Senaattori, entinen presidenttiehdokas John Kerry kävi puhumassa Floridan yliopiston opiskelijoille. Kun tuli kysymysten aika, poliisi tainnutti erään kyselijän sähkölamauttimella. Myöhemmin poliisista ilmoitettiin syynä toimenpiteeseen olleen, että opiskelija kulutti liikaa aikaa kyselyihinsä. (Tästä voidaan kai vetää johtopäätös, että poliisi piti kyseistä opiskelijaa, Andrew Meyeriä, [’mei.je.ri.æ] varkaana. Aikahan on rahaa.)
 
Juuri ennen tainnutusta opiskelija oli kysynyt, kuuluiko Kerry Yalen Skull and Bones -salaseuraan, johon mm. George Bush vanhempi ja nuorempi kuuluvat. Salaliitto? Salaliitto! (Kery yritti kylläkin hillitä poliiseja ja sanoi heille, ettei väliintuloa tarvita. Hän sanoi, että voisi vastata opiskelijan esittämään kysymykseen.)
Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: