Vikas Swarup: Tyhjentävä vastaus

Tyhjentävä vastaus eli Kuka voittaa miljardin? on intialaisena romaanina tervetullutta vaihtelua länsimaista kertovien kirjojen kyllästämälle. Paikoin järkyttävään inhorealismiin kykenevä teos kertoo intialaisesta nuorukaisesta, joka osaa vastata oikein kaikkiin kolmeentoista tv-tietokilpailun kysymykseen ja… saa miljardi rupiaa! Ei vaisinkaan, vaan poliisi kiinnostuu asiasta (kiinnostuksen herättävät tuotantoyhtiön lahjukset). Poliisi ja tuotantoyhtiö ovat varmoja, että kilpailijan on täytynyt huijata.
 
Nuorukainen, Ram Mohammad Thomas, kertoo tarinan kustakin elämänvaiheestaan, jolloin hän on kuullut vastauksen johonkin kysymykseen. {Totuus nimittäin on, että vaikka Ram on täysin kouluttamaton köyhimys, hän oli sattumalta joskus kuullut vastaukset juuri niihin kinkkisiin kysymyksiin, joita hänelle tv:ssä esitettiin.} Ramin elämä onkin ollut todella värikästä, hän on kokenut kauheuksiakin, nähnyt paljon erilaisia paikkoja ja tuntenut erilaisia ihmisiä.
 
Kohtalon johdatus on juonessa selvästi läsnä, erityisesti loppuratkaisussa. Loppuratkaisua moni saattaakin pitää yltiömäisen {onnellisena, mutta mielestäni tarinan synkkyyteen nähden onnellinen loppu on paikallaan. Jos tarina olisi asteen keveämpi, loppuratkaisu ei tulisi kuuloonkaan.} Mutta nyt suositukseni on: lue tämä kirja!
Mainokset

One response to “Vikas Swarup: Tyhjentävä vastaus

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: