Kehitys kehittyy

Minunkin huoneessani on televisio – jota voi jopa katsoakin vielä reilun kuukauden. Päättäjien hienon päätöksen ansiosta se hupi ei ehkä jatkukaan.
 
Ympäristöstä kannetaan nykyisin niin kovasti huolta. (Hallituksella on jopa (kuulemma asiantuntemusvajaa) ilmastopoliittinen neuvonantaja, Oras Tynkkynen (vihr.).) Ympäristövaikutuksia on tuskin otettu huomioon digi-tv:stä päätettäessä, sillä uusien digiboksienkin hankkiminen tarkoittaa luonnonvarojen kuluttamista. Lisäksi Hufvudstadsbladet kertoi kevättalvesta, että digitekniikan (lähinnä digiboksien) aiheuttama sähkönkulutuksen lisääntyminen on huomattavaa. (Viime joulukuussa kulutettiin kylmyyden(kin) vuoksi jo ennätysmäärä sähköä, ja tätä menoa sähköntarve vain lisääntyy… Ei muuta kuin kahdeksas ydinvoimala rakenteille!)
 
Miten olisi pitänyt toimia: siirtymäajan olisi pitänyt olla "älyttömän" pitkä, vaikka 12 vuotta niin kuin Britanniassa(?). Siinä ajassa olisi korvattu vanhat telkkarit uusilla suureksi osaksi jopa luonnollisen tekniikanvaihtotarpeen avulla ja olisi säästytty bokseilta. Tekniikka olisi myös ehtinyt mukavasti halventua sairaaloita ja myös tavallista kuluttajaa varten.
 
Ainakin YLEllä on ollut munaa julkaista digi-tv-opas, joka on paikoin jopa rehellisen totuudenmukainen.
 
Sitten muita tekniikkauutisia. Sain eilen hienon uuden mobiilitelefoonin. Olin onnekas, sillä mallia oli liikkeessä jäljellä enää kaksi kappaletta. Kyseessä on Nokia (en mitään muuta huolisikaan…) N93, erityisesti kameraominaisuuksia painottava kännykkä 3,2 megapikselin kameralla ja "DVD-tasoisella" videokuvalla. Kyseisen 3G-älykännykän käyttöönotto vaati kovasti perehtymistä 2G:hen tottuneelle. Valikko on hyvin monimutkainen, ja aluksi hämäsi myös se, että kamera kännykkä oli offline-tilassa eikä suostunut soittamaan minnekään. Lisäksi sain olla varovainen, etten vain vahingossa avaisi datayhteyttä, joka tulee hyvin kalliiksi ilman datapakettia: melkein 5 euroa megalta!
Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: