Ilta-Sanomat: ”Hannan surkea englannin taito NOLOTTI”

Suomalainen lehdistö kaataa taas vettä suomalaisten itsehäpeämyllyyn. Hanna Pakarinen puhui vähän tankeroenglantia Euroviisujen kansainvälisessä tiedostutilaisuudessa, ja heti Iltsikka kirjoittaa mm. näin: "Hannan heikko kielitaito tuli lähes kaikille yllätyksenä." Tässä pidetään taas "kielitaitoa" ja "englannin taitoa" ikävästi synonyymeimä. Minua hävettää kyllä lähinnä, että kielellisesti rajoittuneet ihmiset pitävät englantia tärkeimpänä. "Heikon ääntämisen voi vielä antaa anteeksi, sillä kaikki eivät ole olleet koko ikäänsä innokkaita kieltenopiskelijoita", kirjoittaa toimittaja Katri Utula kommentissaan, muttei kuitenkaan oikeasti tarkoita kieltenopiskelua monikossa.
 
Mielestäni pitäisi uskaltaa käyttää enemmän tulkkeja. Virhearvio tässä tiedotustilaisuudessa on ehkä tehty monien ihmisten taholta, kun on katsottu, että Pakarinen voisi vastata ulkomaisten toimittajien kysymyksiin englanniksi kylmiltään ja vielä juuri harjoitusten jälkeen, kun hänellä on mielessään vain sanat "leave me alone, I want to go home". "Jättäkää miut rauhaan, mie halluun kottiin!"
 
Mielestäni hävetä saisivat vain suomalaiset toimittajat, jotka eivät hallitse omaa äidinkieltään. "Hanna vastaili ulkomaisten toimittajien kysymyksiin olankohautuksilla, silmienpyörittelyllä ja yritti selittää hermostuneesti kikatellen: ’En tiedä, en tiedä, olen nyt vähän sekaisin, kun tulin juuri juuri tuolta harjoituksista.’", kirjoittaa Ilta-Sanomat, eikä toimittaja muista, että luettelorakenteen osien tulee olla samankaltaiset – joko kaikki ovat sivulauseita tai mikään ei ole.
Mainokset

2 responses to “Ilta-Sanomat: ”Hannan surkea englannin taito NOLOTTI”

  • Meat Hook

    Eräs ruotsalainen naismusiikki-ihminen – en muista kuka tai mitä teki mediassa – haukkui television välityksellä viime vuonna Lordin huonoimmaksi ja tänä vuonna puolestaan Ukrainan. Mahtaa häntä nolottaa.

  • Meat Hook

    Unohdin mainita allekirjoittaneen nimen 🙂 Ukraina oli paras, haluaisin tehdä siitä biisistä blavk metal -sovituksen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: