Alustavia tuloksia

No niin, nyt voin olla rauhassa. Sain nimittäin yllättävän hyvät tulokset! Oikeastaan se, mikä vielä tuottaa jännitystä, on, saanko parista aineesta E:n vai L:n.
 
Sivuhuomautus. Varkauden-mummini naureskeli, kuinka positiivisia kaikki ylioppilasarvosanat ovat. Cum laude approbatur tarkoittaa ’kiitoksella hyväksytään’ ja jopa lubenter approbatur on ’mielihyvin hyväksytään’. Siis mihin tahansa arvosanaan (ainakin B:stä lähtien) voi jo olla oikein tyytyväinen.
 
Tekstitaidon ja englannin kuuntelun alustavat tulokset olen jo kirjoittanut blogiini, joten ne löytyvät YO-tutkinto-merkinnöistäni.
 
Äidinkielen esseekoe
Sain 50 pistettä, kun maksimi on 60. Lukiossamme 50 pistettä oli annettu kolmelle ja 60 pistettä yhdelle kokelaalle. Ihmeen hyvin meni ottaen huomioon, miten kova kiirekin siinä tuli ja miten kliseistä tekstiä sain aikaan. Kuulin muuten, että tänä vuonna äidinkielen L-arvosana annetaan vain kolmelle prosentille kokelaista, kun se tulisi antaa viidelle prosentille! Aika tyhmää.
 
Englanti (kirjallinen)
23  13  24  13  95
/25 /15 /30 /15 /99
Ensimmäinen tehtävä oli luetunymmärtämisen monivalinta, ja sitä painotetaan kertoimella 2. Toisena on luetunymmärtäminen, johon vastaukset annettiin kirjallisena suomeksi. Kolmantena on monivalinta-aukkotehtävä ja neljäntenä produktiivinen aukkotehtävä. Viimeinen pistemäärä on kirjoitelmasta, joka tosiaan tuntuikin menneen oikein hienosti. Lopullinen pistemääräni on 277, kun mukaan lasketaan kuullunymmärtäminen. Yleensä L:n raja on ollut noin 275, eli tässä on jännitettävää.
 
Fysiikka
tehtävä 1 2 4 5 9 11 12
pisteet 6 6 0 6 6 6  8 = 38
Se pieleenmennyt nelostehtävä jäi näköjään nollille. Jos pisteet eivät tästä paljoa laske, E lienee tulossa.
 
Matematiikka
Matematiikka sujui uskomattoman hyvin! Uudet tähtitehtävät tosin nostavat pisterajoja niin, että L on kohtalaisen epätodennäköinen.
tehtävä 1 2 3 4 5 6 7 9 10 15
pisteet 6 6 6 6 6 6 5 6 6  2 = 55
 
Näillä tuloksilla voin alkaa valmistautua lääketieteellisen pääsykokeeseen hyvillä mielin. Meille korostettiinkin eilen valmennuskurssilla (4½ tunnin pituinen opiskelutekniikkapäivä, väsyttävää…), että tässä ei ole paljon aikaa "pehmeälle laskulle" – pitää ruveta heti opiskelemaan täysillä. Lisäksi sanottiin, että varsinkin kun on tullut kurssille, on paras yrittää tosissaan jo tänä vuonna eikä mennä pääsykokeeseen "kokeillaan nyt" -mentaliteetilla.
Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: