Eduskunnan uusi kokoonpano

Ilmeisesti suomalaiset eivät halua tai uskalla äänestää pieniä puolueita, sillä kolme suurinta puoluetta menettivät yhteensä vain yhden paikan eduskunnan aiempaan kokoonpanoon verrattuna.
 
Sauli Niinistön suursuosio ei ollut kovin yllättävää, mutta sitäkin ärsyttävämpää. Antoiko hän presidentinvaaleissa itsestään niin hyvän kuvan, että kansa on nyt valmis antamaan hänelle vapaat kädet rikkaiden verotuksen keventämisessä? Onneksi Niinistöstä ei sentään tule Suomen pääministeriä, sillä keskusta sai nipin napin enemmän paikkoja kuin kokoomus.
 
Ainakaan Suomi ei ole liittymässä NATOon, sillä lehtien mukaan suurin osa valituista kansanedustajista ilmoitti vaalikoneessa vastustavansa jäsenyyttä.
 
Vihreät näyttivät ensimmäisten tulosten perusteella menettäneen kannatustaan roimasti, mutta lopulta puolue saikin yhden paikan lisää. Se oli nähtävissä, kun media puhuu yhä enemmän ilmastonmuutoksesta.
 
Tamperelainen "sankarihoitaja" Laila Koskela (senioripuolue) ei päässyt eduskuntaan, vaikka hän sai enemmän ääniä kuin useimmat Pirkanmaalta valitut. Samoin kävi Tarja Cronbergille (vihr) Pohjois-Karjalassa.
 
Perussuomalaiset sai kaksi edustajaa lisää jopa ilman ääniharava-Tonya. En mene sanomaan, että se on paha asia. Perussuomalaiset ajavat varmasti hyviäkin asioita oppositiossa kovaan ääneen – Timo Soini on jo sanonut, että Perussuomalaisista tulee esimerkillinen oppositiopuolue.
 
Vasemmistoliitto kärsi varmaankin mm. Suvi-Anne Siimeksen erosta ja haukuista. Puolueen uusi puheenjohtaja tuntuu aika värittömältä persoonalta eikä kiinnosta. Eräs puolueen ehdokkaista oli hyvin lähellä minun mielipiteitäni vaalikoneessa, mutten lopulta äänestänyt häntä.
 
RKP sai yhden paikan lisää. Olisivatko suomenruotsalaiset pelästyneet ylioppilaskirjoitusten määräyksiin tehtyä muutosta, jossa toinen kotimainen kieli tehtiin vapaaehtoiseksi kirjoitettavaksi?
 
Viimeksi kun kokoomus (ja, muuten, myös mm. Vasemmistoliitto) oli hallituksessa, tukia leikattiin kovalla kädellä. Silloin voitiin syyttää lamaa, mutta nyt kokoomus on luvannut (kaikkien muiden puolueiden tavoin) nostaa opintotukia, ja jos tämä ei toteudu, on tasan yksi syyllinen. Mielestäni visiot verojen laskemisesta ja samalla tukien korottamisesta kuulostavat niin järjettömiltä, etteivät selitykset kulutuksen ja tätä kautta verotulojen lisääntymisestä oikein vakuuta. Vaikkakin kokoomus on todella ainoa tulevan hallituksen (tod. näk. kesk+kok+r+vihr) puolueista, joka vastustaa ruuan ALV:n alentamista.
 
Asiasta toiseen, tänään olivat jo saatavilla alustavat tulokset fysiikasta ja äidinkielen esseekokeesta. Hyvät tulokset tuli. Ja nyt lupaus: vaikka saisin loput alustavat tulokset perjantaina, en kirjoita blogiini enää tällä viikolla. Minun täytyy opiskella!
Mainokset

4 responses to “Eduskunnan uusi kokoonpano

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: