Pitkä englanti kirjallinen 2007/kevät

Vaikka eduskuntavaaleista olisi ihan kiva kirjoitella, olen huomannut, että ylioppilaskirjoitukset ovat blogilleni oikea lukijamagneetti. Tänäänkin blogiini on löydetty Googlesta mm. hakusanoilla kalorimetri lämpökapasiteetti, Fysiikan ylioppilastehtävät 2007 ja pitkä matematiikka yo.koe 2007 hs. Tänään blogissani on käynyt 13 surffaajaa, joista varmaan puolet on tullut Googlen kautta yo-kirjoituksiin liittyvillä hakusanoilla.
 
Englannin koe oli ainakin minulle helppo. Tietysti luetunymmärtämisessä täytyy olla vaikeita monivalintavaihtoehtoja, jotta eroja saataisiin syntymään. Nykynuoret ovat niin hyviä kielissä englannissa. (Virheitä tulee siis varmasti olemaan.)
 
Luetunymmärtämiset käsittelivät mm. susia, kaakaon suosiota ja ympäristöystävällistä energiaa. Aiheet olivat kohtalaisen kiinnostavia. Aukkotäydennyksetkään eivät olleet kovin pahoja, ja oli mielestäni hyvä, että niihin liittyi myös "produktiivinen aukkotehtävä".
 
Kirjoitelma-aiheita annettiin neljä. Kirjoitin ykkösestä, jossa piti pohtia syitä tabloidien eli iltapäivälehtien suosioon. Tein kirjoitelman Suomen näkökulmasta. Siitä tuli 233 sanaa pitkä + otsikko. Sain ujutettua mukaan aika paljon sanastoa ja monipuolisia rakenteita. Olen ainoastaan vähän epävarma siitä, käytinkö not only – but also -rakennetta oikein.
 
Englannin koe ei ainakaan vielä ole ilmestynyt Helsingin Sanomain Internet-sivuille.
 
Käyn kai keskiviikkona katsomassa alustavia tuloksia lukiolla. Arvelisin saavani kaikesta ainakin E:n, mutta äidinkieli on nyt epävarmin aine. Kerron sitten blogissani kaikki alustavat tulokseni, kun ne olen saanut.
 
EDIT: Kaverit: Taavi* kirjoitti saksan pitkänä, mutta englantihan nyt oli aineena muilla.
Ajankäyttö: Huolellisuudestani huolimatta lähdin jo puoli kahden jälkeen. En muista, olenko koskaan lähtenyt kokeesta näin aikaisin. Nyt keväällä ainakin olen ollut muissa kokeissa kolmeen asti. Syksylläkin olin suurin piirtein loppuun asti biologian kokeessa, sen muistan.
Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: