Vaalipäivä

Viime viikolla Taavi* sanoi, että saattaa unohtaa käydä äänestämässä. Niinpä soitin hänelle tänään ja muistutin. Sitten lähdin heti vaalipaikalle.
 
Päätin äänestää vasta varsinaisena äänestyspäivänä, koska halusin viime hetkeen asti olla valmis muuttamaan mieltäni (eli oikeastaan olisi kannattanut äänestää vasta siinä vähän ennen kahdeksaa illalla). Äänestyspaikallani läheisellä koululla oli kyllä väkeä, mutta varsinaisessa äänestysalueeni huoneessa ei vaalikansaa näkynyt. Miksiköhän?
 
Jos vielä mietit, miten äänestää, päätäpä pian! Tässä kuitenkin joitain vinkkejä.
 
Tällä sivulla neuvotaan karsimaan ehdokkaat d’Hondtin vaalitavassa siten, että etsitään huonoin mahdollinen ehdokas ja otetaan koko hänen puolueensa pois harkinnasta. Sitten jäljellä olevista ehdokkaista valitaan taas huonoin mahdollinen ehdokas ja karsitaan hänen puolueensa pois. Tätä jatketaan, kunnes jäljellä on enää yksi puolue. Syynä tähän taktiikkaan on lausahdus: "Ehdokaslista on niin huono kuin sen huonoin ehdokas." Äänethän menevät tässä vaalitavassa puolueille, jolloin puolueen suosituin ehdokas hyötyy kaikille puolueen ehdokkaille annetuista äänistä.
 
Vaaliwikissä on paljon tietoa puolueista, mielipidemittauksia ja linkkejä vaalikoneisiin. Ja Vaaliwikiä voi muokata kuka tahansa.
 
TV1 lähettää tulosillan tänään muistaakseni kello 19.30 alkaen. Ylen nettisivuilla voi peräti tarkastella äänestysaluekohtaisesti, paljonko ääniä kukin ehdokas on saanut. Hyvää äänestyspäivää! "Sä saat äänestää ihan ketä sä itse haluat. Siis ihan kaikki saa. Kunhan vain äänestät."

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: