Vaalimasiina

Kokeilin nyt ensimmäistä kertaa vaalikonetta, YLE:n vaalikonetta. Idea tuli Tiede || Mies -blogista, jota taas vaihteeksi luin käydessäni läpi selaimen kirjanmerkkejä. En ole vielä kirjoitellut paljoa eduskuntavaaleista, oikeastaan Vaaliteemoja on tähän mennessä ainoa aihetta käsittelevä kirjoitukseni.
 
YLE:n vaalikoneessa on eri vaalipiireille eri kysymyksiä (tietysti myös samoja), 30 kpl. Ärsyttävän moni alkupään kysymys koski työllisyyspolitiikkaa, joka ei ole minulle kovin tärkeä aihe. Mukana oli myös ympäristönsuojeluun ja NATO:on liittyviä kysymyksiä.
 
Tulokset olivat aika yllättäviä. Yllättävää ei ollut, että "epäsopivimmat ehdokkaat" -listan kaikki ehdokkaat olivat kokoomuksesta . Sen sijaan ykköseksi tullut senioripuolueen ehdokas Maarit Suonsivu yllätti (näköjään hän onkin sitoutumattomana). Minulle on välittynyt kyseisestä puolueesta sellainen "yhden asian liike" -vaikutelma, kun esimerkiksi Suomen silta -lehdessä puolue kertoi vastustavansa Internet-välitteistä äänestämistä ulkosuomalaisille, koska se "on epätasa-arvoinen vanhuksille" tai jotain. Näköjään Suonsivukin on vastannut valtaosaan kysymyksistä "en osaa sanoa", ja ilmaissut mielipiteensä vain eläkeläisasioihin liittyen.
 
Muutenkaan senioripuolue ei ole iskenyt, vaikka "sankarihoitajaksi" kutsuttu Laila Koskela on puolueen listoilla. Hän ainakin on todella saanut jotain aikaiseksi, jopa ilman päätösvaltaa.
 
Muita tärkeimpiä listan alkupään puolueita ovat perussuomalaiset, SKP, STP (Suomen työväenpuolue, ilmeisesti seniorien ohella uusia puolueita) ja pari vihreääkin. Aika marginaalisia pikkupuolueita, siis. Toivottavasti muutkin ihmiset tajuavat, ettei isoista puolueista ehkä löydy omia mielipiteitä vastaavia ehdokkaita.
 
Perussuomalaisen "kummittelu" listan alkupäässä on jälleen hieman hämmentävää kuten Timo Soinin presidentinvaalien aikaan. Puolueen imagossa on kuitenkin myös paljon ikäviä tahroja kuten suhtautuminen maahanmuuttoon. Lea Mäkipää (PS) vaikuttaisi kommentoivan vaalikoneen kysymyksiä aika järkevästi vaikkakin itse tekisin erilaisia painotuksia.
 
Montakohan kansanedustajaa SKP kuvittelee saavansa kannattamalla sosialistiseen järjestelmään siirtymistä? Eiköhän puolueen agendaan sopisi paremmin vaikka vallankumouksen masinointi. Mika Fagerströmin kommentit vaalikoneessa ovat toisinaan todella huvittavia.
 
Mikko Alatalo (kesk.) näkyy olevan ensimmäinen suurten puolueiden ehdokas listallani (sijalla 30) :D.
Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: