Lukuloma ja wikiloma

Eilen oli viimeinen varsinainen koulupäiväni, ja nyt on luvassa vielä englannin ja filosofian kokeet. Yleensä FI1-kurssi käydään jo ekana vuonna, mutta jotenkin olen onnistunut lykkäämään sitä tähän viimeisen vuoden viimeiseen jaksoon asti.
 
Ensimmäinen yo-koe, uudenlainen äidinkielen tekstitaidon koe, on jo ensi viikon perjantaina! Onneksi se ei vielä vaadi kovasti lukemista kuten ei myöskään englannin kuuntelu. Suhtaudun tähän äidinkielen kokeen uudistukseen kyllä aika negatiivisesti, koska ei ole aivan helppoa saada käsitystä siitä, mitä vastauksilta vaaditaan. Lisäksi tekstitaidon tehtävissä alkuun pääsy tuntuu aika vaikealta varsinkin, kun tehtävät ovat välillä abstrakteja. Sitten mukana on vielä "tyhjän paperin kammo" -tyyppisiä oireita.
 
Olen suunnitellut tänään aikataulua lukulomaani varten. Valmennuskurssin ennakkomateriaaleissa kehotettiin jopa lukemaan Galenos kertaalleen läpi ennen kurssin alkua, joten sekin pitäisi mahduttaa englannin, fysiikan ja matematiikan ohelle. Tärkeimmät ylioppilaskokeet ovat kuuden viikon päästä, ja kun niitä välittömästi edeltävä viikko on jätettävä kertaukselle ja rentoutumiselle, minun on käytävä sekä matikka että fysiikka läpi kahden–kolmen kurssin viikkovauhtia! Aivan toista kuin kesän tahti, jolloin paitsi oli enemmän aikaa myös luettavat aineet olivat kurssimäärältään pienempiä.
 
Yritän vähentää ajan turhaa käyttöä (kuten blogin kirjoittamista, Wikipediaa ja telkkaria) ja todella noudattaa aikatauluani.
 
Olen tehnyt myös B-suunnitelman eli päättänyt, minne muualle kuin lääkikseen haen. Kokeilen sellaisia matemaattis–luonnontieteellisiä yliopiston koulutusohjelmia, jonne voi päästä papereiden perusteella. Lisäksi taidan hakea AMK:honkin. Mutta kyllä se lääketieteellinen ehdottomasti on tänä keväänä tavoitteena sikäli kun motivaatio pysyy yllä!
 
EDIT 31.1.: Unohdin muuten mainita "kivasta" jutusta, jonka opinto-ohjaaja kertoi tänään. Ensi vuodesta lähtien lukiomme tarjoaa kolmen kurssin (fysiikka, kemia, biologia) pakettia niille, jotka aikovat hakea lääkikseen. Kiva! Ja minä saan maksaa opiskelun ilosta kalliisti…
Mainokset

One response to “Lukuloma ja wikiloma

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: