Vaaliteemoja

Jos kansa valitsee jälleen isot puolueet hyvin edustetuiksi eduskuntaan, monet niiden suunnitelmat uhkaavat toteutua. Kannattaa miettiä tätä ennen äänestämistä, sillä jos SDP, Keskusta ja Kokoomus ovat vallan kahvassa, nämä uudet päätökset ovat likimain varmasti toteutumassa. (Valitettavasti en tosin uskokaan, että puolueiden voimasuhteet paljoa muuttuisivat.)
 
Perustuslain uudistus
Suuret puolueet haluavat räpelöidä presidentin valtaoikeuksia. Kun tämä yhdistetään pyrkimykseen tehdä eduskuntavaaleista pääministerivaalit, ollaan kyllä selvästi menossa huonoon suuntaan. Lue kirjoitukseni presidentin valtaoikeuksista, jollet ole blogini pitkäaikainen lukija.
 
Toisaalta taas joulukuussa 2005 oli uutisissa, että perustuslakia pitäisi muuttaa presidentin hyväksi. (Oli kyse siitä, päättääkö presidentti nopean toiminnan joukoista.) Kirjoitin tuolloin:
Hallituksella meni sukset ristiin perustuslakivaliokunnan kanssa, joten se päätti muuttaa perustuslakia. Aika järeä ja rohkea keino! Uusi perustuslaki tulee voimaan 2007, jos eduskunta hyväksyy sen. Mielestäni päätös on oikeastaan positiivinen, koska haluan presidentille valtaa. Miksi meillä olisi presidentti, jos hänellä ei olisi mitään tekemistä?
Uusi ydinvoimala
Tällä hetkellä rakenteilla oleva reaktori valmistuu vasta vuosien päästä, mutta nyt puhutaan jo uudesta! Eikös uutisissa ollut joulun aikoihin, että kotimainen sähköntuotanto väheni tuontisähkön takia? Tarvitaanko lisäydinvoimaa? Varsinkin, kun uutisissa on ollut juttuja uusista kehitysaskelista uusiutuvien luonnonvarojen hyödyntämisessä. Muutenkin ihmiskunta saisi opetella säästämään energiaa.
 
NATO-jäsenyys
NATOsta saatetaan todellakin tehdä päätöksiä ensi eduskuntakauden aikana. Sitä markkinoidaan "järkevänä ratkaisuna turvallisuusvajeeseen", mutta en kyllä näe perusteita väitteelle yllättävästä puolustusvoimain resurssien heikkenemisestä. Mitä sellaista on yhtäkkiä tapahtunut, mikä heikentäisi maamme puolustusta? Onko Suomi köyhtynyt? Ei tod.!
 
On huvittavaa, että jotkut suhtautuvat positiivisesti kaikkiin näihin asioihin, jotka olen kriittisesti tuonut esiin. Ne vain kuuluvat jotenkin yhteen mielipideryppäänä.
Mainokset

One response to “Vaaliteemoja

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: