Kutsunnat

Onhan tästäkin nyt pakko kirjoittaa. Kutsunnat olivat tänään.

Nykyisen kotipaikkani läheltä ei ole hyviä linja-autoyhteyksiä kutsuntapaikkaan Sammonkadulle, vaan jouduin kävelemään. Siinä sitä vasta huomasi, mitä kaikkea hienoa Iidesjärven vastarannalla on.

Kotiin tulleissa lapuissa käskettiin olemaan paikalla 15 minuuttia ennen tilaisuuden alkua (8.45). Ajattelin, että se on varmaan tarkoitettu joillekin amiksille, jotka ovat aina kaikkialta myöhässä vähintään vartin . Mutta pakko myöntää, että olin itsekin vain täpärästi ajoissa. Olin kävellyt matkan jo tiistaina, jolloin katsoin, että siihen kuluisi hieman alle 45 minuuttia. Lähdin kuitenkin pari minuuttia myöhässä, joten sain jännittää, ehtisinkö ihan ajoissa.

Tietenkään kello 8.45 ei vielä tehty mitään, vain odotettiin. Näin pari tuttua lukiosta. (Minulle ei ollut etukäteen tullut mieleenikään, että he ovat lähellä minua aakkosjärjestyksessä.) Paria muuta taas ei näkynyt missään.

Tilaisuus oli yllättävän epäpropagandistinen. Aluksi pidettiin puheita, sitten tarjottiin aamukahvit. Vielä parin infotilaisuuden jälkeen kello oli 11.30 ja puolet porukasta meni syömään. (Toinen puoli taas meni lääkärintarkastukseen ja kutsuntalautakunnan kuultavaksi.) Harmittelin, kun jouduin odottamaan 13:aan asti, ennen kuin pääsisin edes lääkärintarkastukseen saati sitten lähtemään.

Ruokataukomme aikaan toinen lukiossamme opiskelevista myöhästyneistä saapui paikalle. Hän ei vain ollut huomannut, että nyt on jo viides päivä. Mutta ei ongelmaa, hän ehti hoitamaan asiansa.

Kello 13.15 pääsimme vielä istumaan saliin odottelemaan henkilöllisyystarkastusta. Sain odotella aika kauan, mutta lopulta pääsin lääkärin pakeille. Lääkäri suositti minulle C-palveluskelpoisuusluokkaa (vapautettu rauhan aikana), koska minulla synnynnäisesti ei ole kuuloa toisessa korvassa. Tätä odotinkin, sillä sellaista se lääkäri oli puhunut jo kevään terveystarkastuksessa. Lautakunta noudatti suositusta. Sen pituinen se.


3 responses to “Kutsunnat

 • A

  Aika hassua, että joutuu kuitenkin mennä kutsuntoihin asti, vaikka periaatteessa jo tietää palvelukelpoisuusluokkansa. Olisitko halunnu mennä armeijaan jos sulla ei olis toisen korvan kuuroutta, vai olitko ihan tyytyväinen C-luokkaan ja siihen, ettei tarttenut mennä?

 • Tuukka

  En tiennytkään, että täällä on uusi lääkärintarkastus. Vois joskus tässä kysellä sulta vähän tarkemmin, mitä siellä tehtiin.
  – Tuukka

 • Perttu

  Vaikka minulla ei mitään periaatteellista olisi ollut armeijaa vastaan, en usko missaavani mitään. Pääsen tästä nyt kivasti jatko-opintoihin ilman keskeytyksiä. Eli ihan tyytyväinen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: