Habemus maiorem

Tampereen pormestarinvalintaa on hehkutettu paljon. Tai Aamulehti on hehkuttanut. Sillä oli eilen oikein laajennettu etusivun juttu uudesta pormestaristamme, kokkarista Timo P. Nieminen.
 
Eräs henkilö sanoi, että pormestari kuulostaa hirveän kapitalistiselta/elitistiseltä/joltain. Selitin, että sehän on vain kaupunginjohtajan uusi nimitys. Mutta nyt kun kokkari valittiin, "elitistinen" ei tunnukaan enää niin vieraalta määreeltä pormestarille. (Ei sillä, etteivätkö kokoomuslaiset saisi mitään hyvää aikaan; esim. Karkkilan kaupunginjohtaja on kokoomuksesta ja on kuulemma tehnyt hyvää työtä.)
 
Aamulehti hehkutti luonnollisesti pormestariasiaa, sillä sehän on tamperelainen lehti. Kaikkia muita medioita asia ei näy kiinnostaneen, Hufvudstadsbladetkin ohitti asian peräti arviolta 60 palstamillimetrillä. Aamulehti suhtautuu pormestarijärjestelmään ilmeisen positiivisesti, sillä valistusta ja ylistystä on saanut lehden sivuilta lukea jo aika kauan.
 
Uusi pormestari astuu virkaansa ensi vuoden alussa. Hänet valitsi kaupunginvaltuusto, mutta suunnitelmissa on kahden vuoden päästä järjestää suora kansanvaali. (Kaupunginvaltuuston puolueiden välillä tapahtui riitelyä; kaupunginvaltuusto oli sopinut, että opposition kanssa ei äänestyksestä neuvotella, mutta kuitenkin oppositio ratkaisi äänestyksen Niemisen eduksi. "Aseveliakseliksi" kutsuttu suurimpien puolueiden kokoomuksen ja SDP:n sanelupolitiikkayhteistyö Tampereella rakoilee.)
 
Lisäksi valittiin neljä apulaispormestaria, kaikki naisia. On olemassa "lasten ja nuorten asioiden apulaispormestari", mutta ei vaikkapa "vanhusten asioiden apulaispormestaria" – ikärasismia! (No, ei mikään ihme, sillä sellainen apulaispormestarihan joutuisi jopa ottamaan vastuuta huonosta vanhustenhoidosta, ja sellainenhan olisi stressaavaa… "Lasten ja nuorten apulaispormestari" taas kuulostaa niin kivalta, että siinä on oikein hyvä sauma nuoleskella äänestäjiä.)
 
(Erikoista muuten: samalla kun Tampereella ollaan innoissaan uudesta ylimmän vallan käyttäjän virasta (pormestari mm. johtaa kaupunginhallitusta), samat ihmiset haluavat ottaa presidentiltä pois viimeisetkin valtaoikeudet! Mikä logiikka?)
Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: