Kirjameemi

Cloudy haastaa meemiin viisi ensimmäistä, jotka sen lukevat. Kenties olen yksi heistä, joten vastaan haasteeseen. Ideana on siis, että vastaan lueteltuihin kysymyksiin ja haastan viisi muuta bloginpitäjää vastaamaan ja haastamaan lisää bloginpitäjiä.
 
Vielä 2 vuotta sitten en olisi vastannut tällaiseen meemiin, sillä rupesin lukemaan omaksi ilokseni vasta kesällä 2005. Siitä lähtien olen kuitenkin viihdyttänyt ja sivistänyt itseäni kymmenillä kirjoilla.
 
Kysymykset:
 1. Kirja, joka muutti elämääni
  Jaaha, ensimmäinen kysymys, enkä keksi mitään. No, kai voidaan olla yhtä mieltä siitä, että Raamattu on vaikuttanut koko maailmaan ja sitä kautta jokaisen elämään aika paljon.
 2. Kirja, jonka olen lukenut useammin kuin kerran
  Olen lukenut 5 ensimmäistä Harry Potteria useammin kuin kerran, sitä useammin, mitä varhaisemmasta sarjan kirjasta on kysymys. Lisäksi luin jo "pienenä" jonkun Kolme etsivää -sarjan kirjan ainakin 2 kertaa.
 3. Kirja, jonka tahtoisin mukaan autiolle saarelle
  Cloudy lähestyi kysymystä käytännöllisestä näkökulmasta, mutta jospa minä keksin tähän jotain muuta… Kirjan pitäisi olla pitkä, jotta siitä riittäisi luettavaa määritelemättömän pitkää oleskelua varten. Taru sormusten herrasta voisi käydä päinsä, mutta mitä jos en pitäisikään siitä? Sitten minulla olisi mukanani turha järkäle, joka… Josta saisi paljon sytykkeitä nuotioon! Kyllä!

  Bill Brysonin tiedän olevan hyvä kirjoittaja (kokemusta on), joten miten olisi Muistiinmerkintöjä pieneltä saarelta? Se ei kai aiheensa puolesta liity autiolla saarella majailuun, mutta ehkä nomen est omen.

 4. Kirja, joka teki minusta hupakon
  En ole mikään hupakko!
 5. Kirja, joka sai minut puhkeamaan kyyneliin
  Kirja ei ole koskaan saanut minua itkemään. Sellaiseenkin kirjaan olisi kyllä kiva tutustua.
 6. Kirja, jonka toivoisin tulleen kirjoitetuksi
  Onpa vaikea. Miten olisi vaikka Näin vastaat vaikeisiin meemikysymyksiin uskottavasti?
 7. Kirja, josta toivon ettei sitä olisi koskaan kirjoitettu
  Hannu Salama: Juhannustanssit. Näköjään sen lukeminen on ollut niin tuskallinen kokemus, etten mitenkään muistanut kirjan kirjoittajan nimeä ulkoa (eli olen torjunut sen mielestäni).
 8. Kirja, jota luen parhaillaan
  Mika Waltari: Sinuhe egyptiern. Luitte oikein. Luen Sinuhe egyptiläistä ruotsiksi. Ajattelin, että oppisin siinä paljon uusia sanoja ja kielioppia. Se on kyllä sen verran haastava kirja lukea, että ehkä jätän sen kesken. (Luin Sinuhe egyptiläisen suomeksi ysillä, ja se teki minuun suuren vaikutuksen.) Uusia oppimiani sanoja ovat ainakin ty (sillä)ja yngling (nuorukainen). Lisäksi jotkut sanat, jotka minun olisi pitänyt tietää, ovat kertautuneet.
 9. Kirja, jonka olen aikonut lukea
  Näitä on paljon, minulla on oikein lista näistä. Ekologinen tieteisromaani Sarasvatin hiekkaa, Åsa Larssonin Aurinkomyrsky ja Seppo Jokisen Sana sanaa vastaan voisivat olla kivoja. Lisäksi voisin lukea kirjan Taru sormusten herrasta. Dan Brownilta voisin lukea Meteoriitin ja sitten sen uuden, tulossa olevan kirjan. Nyt en kyllä ehdi lukea mitään. (Luen Sinuhea sillä tekosyyllä, että "opin samalla ruotsia".)
 10. Haasta viisi bloggaajaa
  1. Myrskyneito (À La Tempête Mademoiselle, aiemmin Höyhentyyny-blogia pitänyt hlö.)
  2. Taavi*, aka. rocle (rocle)
  3. Elen (Latvusto, täältä tulee varmaan hirveästi asiaa kaikesta päätellen, jos Elen päättää vastata haasteeseen.)
  4. HumanError (VITUTUSLOKI, aika kiinnostava blogi, johon olen törmännyt hiljattain.)
  5. Höh, ainako se jää tästä kiinni? Viimeksikään en keksinyt viidettä. No, pakko luovuttaa…

Katso myös
> Kroonisen älykön omituiset puolet, edellinen meemi, johon osallistuin (24. tammikuuta).

Mainokset

2 responses to “Kirjameemi

 • A

  Mitä?! Onko sun lukemisuras tosiaankin noin lyhyt, alotettu vasta vuosi sitten? Jos olis pitänyt veikata, niin olisin sanonut sun lukeneen paljonkin kirjoja jo pitkän ajan. No, niin se vaan ensivaikutelmakin voi pettää 🙂 Saatoit hyvinkin olla viiden ekan ihmisen joukossa, ainakaan mun tietooni ei ole vielä tullut muita tähän vastanneita. Täytyypä selata blogilistani blogeja…

 • Perttu

  Ei siitä tosiaan paljoa yli vuotta ole. Ennen Da Vinci -koodia luin kirjoja huvin vuoksi hyvin harvoin. Muut vapaa-ajanviettotavat päihittivät lukemisen 🙂 Mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: