Ei enää saksaa!

Arvostan suunnattomasti kielitaitoa ja haluaisin itsellenikin laajemman kielellisen sivistyksen. Olisi kiva osata vaikka ranskaa.
 
Se ei kuitenkaan tarkoita, että pitäisin kaikkien kielien opiskelusta. Itse asiassa saksa tuntuu yhä vähemmän motivoivalta. Siinä on harvinaisen karmea kieli – pitkiä ja vaikeasti muistettavia sanoja, liikaa sukuja ja sijamuotoja, liian monimutkaisia kieliopillisia rakenteita ja liian paljon epäsäännöllistä opeteltavaa. Mm. substantiivin suvun määräytymiseen liittyvät säännöt ovat tappavan tylsää päntättävää.
 
Itse asiassa Hikipedia, vangitun sisällön tietosanakirja, kertoo eri teorioita siitä, miksi saksan kieli keksittiin:
On esitetty useita teorioita koskien sitä, miksi muinaiset germaanit päättivät kehittää saksan kielen.
A: He halusivat rangaista niitä, jotka eläisivät heidän jälkeensä
B: He halusivat tekosyyn syljeskellä ihmisten päälle
C: Heillä oli todella outo huumorintaju
Ü: Oli sateinen sunnuntai-iltapäivä, ja heillä oli todella, todella tylsää. (Sehr, sehr langweilig)
Teoriaa A pidetään todennäköisimpänä. Teoria C on kumottu, kun on todistettu, että sen paremmin saksalaisilla kuin heidän esi-isilläänkään ei ole koskaan ollut lainkaan huumorintajua.
No, joka tapauksessa. Tänään oli siitä hieno päivä, että oli elämäni viimeinen saksan tunti, viimeinen epäsäännöllisten verbien koe ja viimeinen kuuntelu. En aio ottaa saksaa enää ensi vuodelle, sillä se on sehr, sehr langweilig. Monet muut saksan lukijat aikovat ottaa, ja jopa kirjoittaa saksan. Miten he jaksavat…? Itselläni tulee olemaan sitten yhteensä (vain) kuudet yo-kokeet.
 
Mistäs muusta kirjoittaisinkaan? Euroviisuista? Aivan sattumalta rupesin katsomaan TV:stä finaalia. Kyllä tunnelma jännittyi, kun pisteitä alkoi ropista. En pidä Lordin musiikista lainkaan, mutta Euroviisujen tason huomioon ottaen ymmärrän täysin, että se sai protestiääniä. Ja vielä kaikkien aikojen piste-ennätyksen! Hienoa!
 
Huomenna menen teoriakokeeseen. Enpä oikein tiedä miten se sujuu… Olen ainakin jo rutinoitunut ajokaista.com:n harjoituskokeisiin, eli eiköhän se siitä. Pitäisi vain lukea myös huomiseen ruotsin kokeeseen, huomenna alkaa koeviikko.
 
En muista, että vuosi sitten olisi motivaatio tipahtanut näin voimakkaasti viimeistä koeviikkoa kohti. Ehkä tässä on kyse yleisestä kyllästymisestä kahden vuoden jälkeen… Ajattelin jo, että ensi vuosi olisi yksi iso hengähdystauko, mutta ei! Kaikki jaksot täynnä kursseja 75-minuuttisin oppitunnein, ja silti olen huolissani, että matematiikkaa on liian vähän! (Btw, eräät elintärkeät kurssit ovat jo niin täynnä oppilaita, ettei mukaan mahdu… Pitää tunkeutua niille väkisin sitten ensi vuonna, ellei iki-ihana rehtorimme onnistu tekemään toimivaa ratkaisua.)
 
Onpa pitkä teksti ottaen huomioon, etten ole lukenut huomiseen ruotsinkokeeseen… No, kävinhän ruotsissa oikein kielimatkalla… Eiköhän se kompensoi! (Oikeastaan ei, mutta väitetään nyt kuitenkin niin.)
Mainokset

2 responses to “Ei enää saksaa!

  • Sanna

    Jos haluat haastetta elämään niin kannattaa lukea ranskaa. Itse taas haluaisin ruveta lukemaan saksaa jossain vaiheessa, mutta ehkä ennen sitä opettelen sen ranskan kunnolla 😀

  • Seiuchi

    Minusta saksa vaikuttaa hauskalta, tosin oon ollu vaan parilla kurssilla (ja lopetin, ku keskityn yo-koeaineisiin). Siitä tulee mieleen musta rutto, Hitlerin kätyreitten sekopäiset tieteelliset kokeet (esim. se hypotermiakoe, jossa kellon kanssa seurattiin kuinka kauan menee ku joku heittää veivinsä jossain pakastimessa) ja niin edelleen. Saksalaiset ja ranskalaiset on siinä ärtsyjä, että ne olettaa kaikkien niitten maihin menevien osaavan niitten kieltä. En oo kyllä yhtään suomea puhuvaa niistä tavannu, englantilaisia suomihulluja kylläki.
    Hienoa ku voitettiin viisut, nyt meillä ei oo varaa hostata niitä ens vuonna T_T.
     

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: