Alitin itseni

Tänään oli harvinaisen surkea päivä lukiossa. Myöhästyin neljältä tunnilta (!) ja olin yhdeltä kokonaan poissa.
 
Päivä alkoi yhdeksältä ruotsilla. Pääsin lähtemään kotoa myöhässä oman hitauteni vuoksi. Ajatelin ensin, että pikku myöhästyminen ei haittaa. Mutta meillä olikin todistusnumeroon vaikuttava kuuntelu. Ehdin siihen kyllä ajoissa, mutta kuuntelu itse meni aivan surkeasti. En jaksanut keskittyä. Taavi* sanoi vilkaisseensa vastauksiani ja huomanneensa, kuinka surkeasti ne menivät.
 
Sanallisesti vastattavassa tehtävässä piti kuunnella kaksi banaanilajien nimeä ja kirjoittaa ne suomeksi. Mietin, oliko [de’sä:r]-banan aavikko- vai jälkiruokabanaani. Arvaukseni meni pieleen :(. Akuutti tyhmyys iski! Kävi lopulta ilmi, ettei mikään dessert-sanan tapainenkaan sana tarkoita aavikkoa.
 
Lukiomme saksanlukijoiden vieraana oli tänään ylöjärveläisiä koululaisia, jotka kertoivat Berliininmatkaprojektistaan. Heidän takiaan tunti alkoi jo 9.55. Vaikka menin suoraan ennalta sovittuun luokkaan, en kuuntelun takia silti ehtinyt ajoissa. Opettaja luulee nyt tietenkin, että olin epätäsmällinen!
 
Ylöjärveläisten höpinät kestivät vähän turhan kauan. Minulla oli sovittu tapaaminen OPOn kanssa 10.45. Kun kello oli 10.45, ylöjärveläiset sanoivat ilmeisesti soittavansa meille jonkun saksalaisen laulun. Otin reppuni ja kävelin sanaakaan sanomatta ulos luokasta.
 
Näin jälkikäteen ajatellen se on kai näyttänyt vähän epäilyttävältä. On tietysti näyttänyt siltä, että "ei kiinnosta, menen syömään."
 
Itse asiassa juuri näin tapahtui. OPOn toimiston ovessa nimittäin luki "olen syömässä". Niinpä en voinut tavata häntä, vaan menin syömään. Eli oikeasti poistuin tunnilta täysin asiattomasti ja epäkohteliaasti.
 
Menin juttelemaan OPOlle ruokavälitunnin loppupuolella, kun hän oli palannut toimistoonsa. Jutustelu hänen kanssaan kesti niin kauan, että pääsin lähtemään ehkä 11.25. Saksan oli tarkoitus jatkua tavallisella oppitunnilla kello 11.15 (Lauri* sanoi, että se alkoi 11.20). Kun luokan ovi oli kiinni, en kehdannut mennä sisään myöhässä – olinhan jo lähtenyt edelliseltä tunnilta etuajassa. Niinpä vietin tunnin lukion kirjastossa.
 
Kello 12 istuin kirjastossa tietokoneen ääressä, kun eräs tyttö tuli puhumaan minulle. Hän oli samassa maantiedon ryhmässä, ja meillä oli yhteinen projektityö, aiheena Turkki. Hän sanoi, että tänään on kai viimeinen päivä palauttaa essee aiheesta Turkin kulttuuri. Hän pyysi minua kirjoittamaan sen.
 
Ei sitten muuta kuin Wikipediaan. Kerroinko jo, että maantiedon tunti alkoi kello 12.15? Minulla siis oli 15 minuuttia aikaa kirjoittaa essee. Se ei toki ollut homma eikä mikään, mutta perfektionistina kirjoittaminen kesti 20 minuuttia. Nappasin paperin tulostimesta ja juoksin maantiedon luokkaan, mutta tietysti myöhässä!
 
Pääsin maantiedon kaksoistunnilta vähän myöhässä erään projektityöhön liittyvän homman takia. Jäin kuitenkin pariksi minuutiksi juttelemaan TrakTorin* ja Joken* kanssa. Sitten kello olikin jo 14.07, ja TrakTori huomautti tunnin alkaneen jo 14.05. Olin siis periaatteessa myöhässä matematiikastakin, vaikka ei sitä tainnut kukaan huomata.
 
Upeasti hoidin tämänkin päivän! Onneksi tällaista sattuu vain ehkä kerran vuodessa… X(
Mainokset

One response to “Alitin itseni

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: