Kissaholistit, kortsut ja AIDS

"Kissaholistit", Catholics eli katolilaiset. Jatkuvasti katolista kirkkoa syytetään ihmisten tappamisesta AIDSiin Afrikassa, kun kyseinen organisaatio ei hyväksy kondomin käyttöä.
 
Timo Virtala argumentoi kolumnissaan (Puoli Kaupunkia 3.2.2005), että katolinen kirkko ei käske ihmisiä harrastamaan seksiä ilman kondomia vaan juuri olemaan harrastamatta.
 
Itsekin ajattelin vielä eiliseen asti, että katolinen kirkko ei ole tehnyt mitään pahaa – jos joku afrikkalainen päättää harrastaa avioliiton ulkopuolista seksiä, se on katolisen kirkon mukaan synti, käytettiinpä kondomia tai ei. Niinpä se on kiinni hänestä itsestään, ei kirkosta enää siinä vaiheessa.
 
Mutta sitten luin lisää aiheesta.
 
Ei ole epäilystäkään seuraavasta: jos kaikki ihmiset päättäisivät nyt noudattaa katolisen kirkon ohjeita, AIDSin leviäminen hidastuisi valtavasti.
 
Mutta mitäs muuta ne kissaholistit ovatkaan sanoneet tai tehneet?
 
Katolinen kirkko saa toki neuvoa ihmisiä noudattamaan omaa oppiaan. Se ei kuitenkaan saa edellyttää tai odottaa, että muut kuin sen jäsenet noudattaisivat sen neuvoja. Kaikilla on oltava mahdollisuus päättää itse omasta seksuaalikäyttäytymisestään. Katolisen kirkon käyttämät "valistus"keinot ovat tässä mielessä väärät.
 
Katolinen kirkko on nimittäin julkisesti antanut mm. lausuntoja tyyliin "kondomin käyttö ei suojaa AIDSilta" tai jopa "kondomin käyttö lisää riskiä AIDSin tarttumiselle". Lausunnoissa ei tietenkään ole perää, mutta joku (jolla on avioliiton ulkopuolisia seksisuhteita) voi luulla niin ja noudattaa kissaholistien neuvoja! Näin katolinen kirkko todellakin edesauttaa AIDSin leviämistä.
 
Lisäksi on yksittäistapauksia, joissa katolisen kirkon vaikutus on estänyt kondomien jakelua kolmansissa maissa. Wikipedian kondomi-artikkelissa tosin lukee, että kondomeita on aika hyvin saatavissa köyhissäkin maissa, ja halvalla.
 
Voiko kondomien saatavuus kuitenkin lisätä HIV-tartuntoja esimerkiksi muuttamalla ihmisten seksuaalikäyttäytymistä? Näin väittää "tosi puolueeton" katolisen kirkon Fides-lehti (8/2002). Niin tai näin, kissaholistien toiminta edesauttaa AIDSin leviämistä. Tässä oli kattavat perustelut. Kirkko ei saisi levittää ksäityksiään valheilla vaan ainoastaan argumentoimalla moraalista puolta.
Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: